Mye bra lesestoff her! Som med de fleste novellesamlinger, er det ikke alle historiene som treffer like godt, men mange av disse synes jeg var glitrende godt skrevet. Jeg har en forkjærlighet for de novellene som har en blanding av misantropi og galgenhumor, og "Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten" er en klar favoritt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Thomas F' siste nedtegnelser til almenheten - er også en av mine favorittnoveller. Oppdaget til min forskrekkelse at det er over 25 år siden jeg leste den for første gang. På tide med litt relesing av Askildsen - som også er en av mine norske favorittforfattere.
Forresten - vet du hvilken bok som for noen år siden ble kåret til Norges beste ?
Ingen overraskende beslutning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det virker som et godt valg, det ja. Ser flere andre gode bøker også på den lista, og noen ukjente som kanskje havner på lese-lista.

Oppdaget forresten at flere av Kjell Askildsens bøker er gratis tilgjengelig digitalt på bokhylla.no hos Nasjonalbiblioteket. Jeg synes det blir slitsomt å lese mye på PC eller iPad, men noveller pleier å gå bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ordinære lesebrett med bokstaver i blekk på behagelig bakgrunn eller papirboka er nok mest behagelig for øynene. Men bruk av solbriller er et brukbart alternativ, når øynene går i kryss og man er midt i en interessant fortelling foran en lysende skjerm. (Det fungerer for meg) :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal huske tipset med solbriller neste gang :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på å lese boka, flere fine noveller så langt. Har lest "Thomas F's siste nedtegnelser" før og den er en favoritt hos meg også. Gleder meg til å lese videre, for Askildsen har mye han vil si oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ser ut som din utgave av boka har 34 noveller mens min har 16. Litt rart at to samlinger med utvalgte noveller har samme navn? Boka jeg har er utgitt av Den norske bokklubben i 1994, og Morten H. Olsen har stått for utvelgelsen av novellene.
Litt misunnelig på deg som kan lese enda flere godbiter :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har den samme utgaven som deg. Når jeg registrerte den så jeg ikke at det var to ulike utgaver. Jeg valgte den utgaven som hadde flest "følgere" og trodde det var to like utgave bare med ulike omslag. Så feil kan man ta altså, jeg er ikke så nøye på om bøkene har det omslaget jeg har eller ei.
Men siden det er andre ulikheter vil jeg bytte om så det blir riktig. Bra du svarte meg slik at jeg oppdaget det, takk til deg Bjørg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn S