Gå hjem og vogg, Dan Brown! Denne boken var så kjedelig at jeg vurderte å ikke lese den ferdig. Og hva er det med at Langdon er så høy, "hele" 180 cm, wow. Nei, godeste Brown får lære av vår egen Jo Nesbø, både når det gjelder spenningsnivå og hva virkelig høyde er. Denne boken er rett og slett totalt uinteressant.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har ikke samme syn som deg på boka, men jeg skal ikke diskutere det. Derimot vil jeg kommentere det med at Langdons høyde. Jeg hevet øyenbrynet en smule hver gang det hevdes i bok han er så "lang" når vi får vite at han er 180 cm høy. Jeg lo godt da det sto at Langdon var nesten 30 cm lengre enn guiden sin i ...(setter prikker for ikke å avsløre handling.)

Men: jeg tar det for gitt at oversetteren har omregnet høyden feil. Har noen lest på originalspråket og sett hva det står med høyde? De 180 centimeterne blir jo bare komisk...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser i en annen bok av en amerikansk forfatter om en svært høy vampyr :-) og han er 6 feet, altså ca. 182 cm. Noenlunde normal høyde i Norge, men i USA er kanskje det veldig høyt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri vært i USA, men jeg har en smule problemer med å tro at 182 cm er så veldig langt i basketballens hjemland...

Jeg måtte google litt, og fant dette:
Gjennomsnittshøyde menn USA: 178.2 cm (5' 10.2")
Gjennomsnittshøyde menn Norge 179.9 cm (5' 10.8")
(http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120828083232AA0MVkV)

Hvorvidt dette stemmer vet jeg ikke, men det virker jo ikke helt på viddene-
Det står forøvrig at gjennomsnittshøyden for menn i Guatemala er 157.5 cm. Så hvis forfatterne av disse bøkene er fra Guatemala, kan jeg forstå de syntes 180 cm er langt ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig,syntes denne var for forutsigende og banal. Rett og slett kjedelig. Har aldri lest noe av Jo Nesbø, innbiller meg at det ikke er noe for meg det heller. ( Dan Brown er heller ikke det lenger).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du skal ta deg tid til å lese Nesbø, kan ikke sammenlignes med Brown. Liker du krim er det ingen over, ingen ved siden av Jo Nesbø, med kanskje Jussi Adler Olsen som et unntak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30BenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen