Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er tydeligvis mange som leser denne boka som en oppfordring til terrrorisme. Det gjorde ikke jeg i det hele tatt. Jeg ser den mer som ei fortelling om hva som kan få noen til å bli terrorist. Man kan forstå hvorfor noen tenker og handler som de gjør uten å være enig i at alt de gjør er riktig. Det er ofte også en forutsetning for å komme fram til fredeligere løsninger at man forstår noe av motpartens situasjon og hva som får dem til å føle og handle som de gjør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir nå bare en kort kommentar til det som kan være en mye lengre og mer komplisert diskusjon, men skal man skille forfatter og verk eller ikke? Uten sammenligning forøvrig har det utviklet seg en tilnærmet enighet om det når det gjelder Hamsun. Skreller en vekk bro i forfatterens hage og kåringer mener jeg vi står igjen med en knallgod underholdningsroman. En usannsynlig, absurd historie, der overdrivelsene og karikaturene innbyr til skråblikk og humor. Et fargerikt eventyr for voksne som henter inspirasjon i den virkelige verden. Voldsforherligelse leser jeg ikke ut av den. Og uten å avsløre for mye vil jeg jo ikke akkurat si at historiens helter lykkes i alt de gjør.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok et eksempel på det jeg skrev i en annen tråd, om bøker som begynner så kjempebra, men skuffer på slutten. Jeg likte veldig godt boka - fram til terrorismen. Da ble den bare teit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i synspunktene dine. Det var mye som skurret for meg også, og jeg skjønte ikke hvorfor denne boka fikk så positive omtaler. Ren propaganda. Jeg er selvfølgelig også enig i at vi skal bevare naturen, men litt mer refleksjon fra forfatterens side dhadde gjort seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethCaroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin BergLisbeth Marie UvaagKaramasov11Bjørg Ristvedt