Forresten så tror jeg min mor brukte litt potetmel når hun laget kaker. Er der noen som vet litt mer? (Det eneste jeg har brukt potetmel er på oljeflekk på teppe pga. lekkasje i oljerørene hos mine foreldre)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er ikke umulig, vet det brukes endel i glutenfri baking, nettopp på grunn av dens egenskap til å få ting til å henge sammen. Potetmel som flekkfjerner var helt ukjent for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har brukt potetmel til sauser, supper og gryter som jevning (potetmel blandet med litt vann og ristet til en jevn blanding). Jeg har også brukt det som bindemiddel i kjøttkaker, karbonader og hamburgere både av kjøtt og fisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker som oftest maizena i kaker (i stedet for potetmel) - også i sauser, da den tåler bedre varme, og sausen blir blankere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Potetmel er fint til å binde/jevne sauser og gryter som Vibeke påpeker ovenfor. Jeg har mest brukt det til å lage kjøttkaker. Kan puttes rett i deigen, i stedet for å blandes i kaldt vann eller melk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolHallgrim BarlaupHarald AndersenHarald KElisabeth SveeAnn EkerhovdStig TIngeborgConniePär J ThorssonKirsten LundBjørg L.Sol SkipnesEli HagelundAnne Berit GrønbechKjerstisiljehusmorMartinLiseChristin SillibakkenMads Leonard HolvikIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTine SundalKari FredriksenGrete AastorpRoger MartinsenTrude JensenJørgen NAlice NordliFiolTanteMamieEivind  VaksvikAnniken RøilPer LundSilje HvalstadEmil ChristiansenIngunnJ