Hva leser dere denne helgen?

Her er verandadagene forbi for denne gang, men jeg har fått med meg 1,5 kg rabarbra hjem så når de norske jordbærene kommer blir det syltetøy. Syltetøyet skal være uten sukker så jeg planlegger å fryse det ned i små Taco-glass, om noen har tips tar jeg gjerne imot :-)

Denne helgen kommer jeg til å fokusere på Tilfellet Thomas Quick -en seriemorder blir skapt av Hannes Råstam. Dette må vel være Skandinavias verste skandale, både innen helsevesen og rettsvesen.
I tillegg blar jeg i Angry blonde av Eminem, dette er en samling av noen av hans tekster, i tillegg til små kommentarer til de.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 57 svar.

Angry Blonde av Eminem! Spennende. Hvor fikk du tak i den? Er det gode kommentarer? Eller mest tekster? Skulle min bror sett, han er stor fan:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kjøpte jeg på platekompaniet.no. Det er mest tekster, så er han stor fan kjenner han de nok igjen. Personlig skulle jeg ønske det var mer utfyllende kommentarer, men som stor fan selv synes jeg det var gøy å lese. Det er en relativt gammel bok, så dessverre er ikke de siste albumene med i denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest ut Politi av Nesbø. Slukte den, kjempe spennende. Herlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha travet rundt det meste av dagen i Roma, faktisk, koste jeg meg med Carrie 1 av Candace Brushnell på terrassen. Digg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helga er snart over, og det har blitt lite lesing - fotballhelg igjen...:)
Men innimellom kampene har jeg rukket å lese halve "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist - en fornøyelig bok jeg ble i godt humør av :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser som de siste helgene Nådens Omkrets av Jørgen Brekke. Det har blitt en del lesing denne helga, da boka har blitt mer spennende utover i boka. Jeg er snart ferdig med boka, og regner med at jeg blir ferdig med denne i kveld da jeg har få sider igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med Nostalgien, en usedvanlig vakker og merkelig, men også dyster roman. Ellers lytter jeg til En mann med navn Ove. En skikkelig kontrast, men en kostelig bok med lun og fin humor jeg i likhet med Bjørg L. og mange andre humrer godt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har blitt en del avislesing, og så har jeg lest litt i En mann ved navn Ove. Har kommet ca. halvvegs, og det har så langt vært mye å humre og le over - anbefales som lett sommerlektyre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går leste jeg endel av Se til meg som liten er, og regner med å lese resten av denne i løpet av helga. En veldig spennende bok som handler om Eva og hennes sønn Sebastian som blir kidnappet og misbrukt. En mann blir fengslet for ugjerningen, men Eva er overbevist om at han er uskyldig. Politiet nekter å ta opp noen etterforskning igjen da de mener den skyldige er tatt. Dermed blir det opp til Eva å beskytte sønnen sin mot monsteret som hun er overbevist om at bare ligger å venter på å slå til igjen..

Ellers kjøpte jeg meg Faen ta skjebnen i går. Denne har jeg lenge vært nysgjerrig på og gleder meg til. Har også lånt meg Måneskinnslandet på biblioteket, etter anbefaling her inne. Usikker på hvem av de jeg skal begynne med først. Er vel litt av noen grinebøker begge to...

Etter en lang arbeidsdag fra tidlig morgen til kveld gleder jeg med nå til å krype under dyna med boka! :)

Håper dere alle har en fin helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen begynner jeg på Inferno av Dan Brown. Har sett veldig fram til denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen går det i Barbie og Nemi, leste i går 2 bøker om Barbie, Barbie - What a Doll!, Boken om Barbie og en om 91 Stomperud, Nr. 91 Stomperud - 75 år i kongens klær., og har 2 Barbiebøker til, Barbie og The Collectible Barbie Doll til å lese. Kommer antagelig lese ut Trust Me , I' m a Teacher også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du overrasker stadig med originale bøker, tenker det må være veldig sjelden du treffer på noen som leser samme bok som deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har massevis av bøker her som jeg er eneste eier av, eller under 5 personer har samme boka. Mye kommer nok av at jeg får tak i så mye rart på eBay.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Hugo av Simen Sætre. Egentlig burde jeg forberede meg til eksamen neste uke, men tankene mine befinner seg helt andre steder. Heldigvis nærmer sommerferien seg med stormskritt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter mye annet å tenke på en lang periode roer det seg littegrann nå. Jeg har begynt på De Hemmelige Barna av Alison McQueen, jeg tror den er passer godt akkurat nå. Liker historien så langt. Satser på min nye lesekrok og busslesing :) wish me luck! Jeg har litt problemer med å lande konsentrasjonen etter perioder med høy aktivitet. Øvelse gjør mester osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på siste bok av Hunger Games. Regner med å bli ferdig i helga, for dette ser ut til å toppe seg! Var ikke mulig å vente med bok 3 etter slutten på bok 2. Blir spennende å se hvordan dette ender :)

Jeg har ikke peiling på syltetøy, desverre, men jeg skal prøve å lage en polsk drikk som heter 'Rabarbar z Miodem'. Rabarbra og honning :) Hvis du kan avse 3 stengler fra dine 1.5 kg så er det verdt et forsøk tror jeg! Her er en video som viser hvordan du går fram :)
http://www.youtube.com/watch?v=cTgRTrPk3gg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den så faktisk ikke dum ut, likte spesielt den koselige bakgrunnsmusikken :-)
Da blir det nok rabarbradrikk med brun rissirup som erstatning for honning, takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jotnens hjemkomst av Andreas Bull-Hansen. Den første i en trilogi. Mitt første møte med Hansen, anbefalt av en venn.

Ellers skal jeg gå turer i skogen og drikke kaffe med melk og sukker i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen er det rockefestival på Rjukan.
Jeg skal få med meg mye bra musikk fra DumDum Boys, Vinni, Turboneger, Tommy Tokyo, El Cuero, samt flere andre flotte band.

I bokverden følger jeg Robert Jordan som deltar i den spanske borgekrigen. Er ferdig med den første boken og holder på den andre, Klokkene ringer for deg - Ernest Hemingway.
Har også kommet godt igang med Politi av Jo Nesbø. Hadde jo ikke tenkt å følge Harry Hole lengere, men så lar man seg friste gang på gang hehe

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg to bøker. Begge er veldig gode. Klarer ikke å bestemme meg for hvem av de jeg skal lese først. St. Petersburgs juvel av Kate Furnivall og Lavendelhagen av Lucinda Riley.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt helg i litt over fem timer nå, og godt er det etter en lang uke.

For noen dager siden ble jeg endelig ferdig med Mørke rom av Gillian Flynn. Etter den boka og Gone girl (Flink pike) kommer jeg ikke til å lese noe av henne. Jeg liker mørk litteratur med forskrudde karakterer, men syns bøkene til Flynn blir litt for tilgjort og småkjedelig. Men jeg har i alle fall prøvd å like bøkene hennes.

Nå leser jeg En vampyrs bekjennelser av Anne Rice. Jeg bruker litt tid på denne fordi jeg vil ikke at den skal ta slutt så fort. En atmosfærisk verden:)

Ved siden av leser jeg Stryk meg over håret av Agnes L.Matre. Av og til må man lese litt av norske forfattere også. Lenge siden sist:)

God helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva synes du om Matre sin bok?
Jeg leste den da den kom ut og likte den veldig godt!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er ikke så verst, men kanskje ikke helt min type bok?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Re-reading av Ringens Brorskap :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøver meg på Av jord er du kommet av Chris Tvedt. Jeg har hatt lesesperre i en aldri så lang tid - kanskje fordi jeg har lest uhorvelig mange bøker de siste årene. Hvis en bok ikke fenger meg med en gang nå så legger jeg den tilbake med en gang. PS har ikke hørt om rabarbrasyltetøy før - og så med dadler & jordbær. Potetmel har jeg ikke brukt i matlagingen - helst på oljeflekker og andre flekker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden jeg utelater sukker må jeg finne en erstatning, dadler er veldig søtt så det fungerer bra. Rabarbra er ganske surt alene så jeg tenker at jordbærene også bryter litt i syren. Skal hvertfall prøve også håper jeg det går bra :-)
Potetmel bruker jeg ofte til å jevne sauser og gryter med, er ikke ofte jeg gidder å gjøre det "ordentlig".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg var barn med have og masse frukt, bl a rabarbra lagde vi rababrakompott med potetmel og kanel. Ble spist med melk/fløte.

Nå for tiden bruker jeg potetmel kun som kjærringråd mot løs mage. Blander enten en liten kopp mer noe flytende, saft eller brus og spiser gegga, eller jeg spiser minst 6 ts som de er og skyller ned med noe flytende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Potetmel er visst bra mot det meste :-) Å spise den alene høres ikke veldig behagelig ut..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men det er viksomt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forresten så tror jeg min mor brukte litt potetmel når hun laget kaker. Er der noen som vet litt mer? (Det eneste jeg har brukt potetmel er på oljeflekk på teppe pga. lekkasje i oljerørene hos mine foreldre)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke umulig, vet det brukes endel i glutenfri baking, nettopp på grunn av dens egenskap til å få ting til å henge sammen. Potetmel som flekkfjerner var helt ukjent for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har brukt potetmel til sauser, supper og gryter som jevning (potetmel blandet med litt vann og ristet til en jevn blanding). Jeg har også brukt det som bindemiddel i kjøttkaker, karbonader og hamburgere både av kjøtt og fisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker som oftest maizena i kaker (i stedet for potetmel) - også i sauser, da den tåler bedre varme, og sausen blir blankere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Potetmel er fint til å binde/jevne sauser og gryter som Vibeke påpeker ovenfor. Jeg har mest brukt det til å lage kjøttkaker. Kan puttes rett i deigen, i stedet for å blandes i kaldt vann eller melk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har våre rettsskandaler i Skandinavia også. Fritz Moen jobbet jeg personlig med,utrolig tragisk at tid og penger, makt og status har blitt våre viktigste verdier i samfunnet.
I helgen koser jeg meg med Torkil Damhaugs "Ildmannen". Han skriver godt og har psykologisk innsikt og kunnskaper, det liker jeg :)

Lykke til med rabarbrasyltetøyet. Bringer frem minner fra barndommen, hvor vi brakk opp biter som vi dyppet i masse sukker. Kan liksom ikke tenke meg rabarbra uten sukker :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, Fritz Moen-saken er også en tragedie. Synd at han ikke fikk med seg begge frikjenningene.

Takk, det er nok klisne barnefingre dekket med sukker jeg forbinder med rabarbra og :-) Siden jeg ikke skal ha sukker så må jeg finne andre løsninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden vi har rabarbra i hagen pleide jeg å ta meg en stilk og spise den enten med sukker, eller når jeg ble eldre som den var. Men du måtte raske på før resten gikk til vin, samme med de hvite ripsa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese "Alene sammen" av Abraham Verghese.Har så vidt begynt,virker veldig spennende.Boka handler om to tvillingbrødre ,som på dramatisk vis blir født på et misjonssykehus i Etiopia,Moren deres en ung nonne dør under fødselen,mens faren britisk lege-forsvinner....Mens Etiopia står på randen av revolusjon,vokser guttene opp blant legene på misjonssykehuset i Addis Abbeba....God Lesehelg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal prøve å avslutte Tess of the D´urberville, gjerne før de andre bøkene jeg har bestilt ankommer. Den er bare å anbefale, til de av dere som liker en klassiker da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er hundepasser for to russel daniel-terriere denne helga,men skal nå prøve å få lest ut Inferno av Dan Brown. Og så har jeg begynt på Lillelord-triologien. Litt forskjellig,med andre ord. God lesehelg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har arbeidshelg, men innimellom skiftene skal jeg bli ferdig med Greatest hits vol 3 av Are Kalvø før jeg begynner på Inferno av Dan Brown.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For de som er intereesert...Boka Jeg elsker Vaffel har 40 oppskrifter , og den har jeg kjøpt. Har du prøvd vaffel med rbarbra? Stine Åsland heter hun som har laget den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener du rabarbra i vaffelen? Hadde i utgangspunktet tenkt å ha rabarbrasyltetøy oppå vaffelen, men hvorfor ikke putte den i røra? Det fungerer jo med gulrot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glutenfri røre.

3 egg
100 g sukker
1 ts salt
700 g jyttemel
Fiberhusk 1 ss pr 7 dl mel
1 liter helmelk
130 g meierismør

Juttemel og fiberhusk finnes på MENY. Laktosefri røre, bruk soya eller rismelk istede. og smøret med margarin uten melk. eller med 1 dl matolje

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for oppskrift, jyttemel, fiberhusk og rismelk har jeg i skapet så det går bra. Da skal vi se om det blir vafler :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kan sende deg oppskriften hvis du ikke finner boka i nærmeste boksjappe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjør gjerne det, høres spennende ut :-) Er glad i vafler, men jeg skal ikke ha gluten, egg, melk eller sukker, så det er nok ikke mange oppskrifter jeg kan bruke uten tilpassing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en glutenfri røre som du skal få. Vent til senree idag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde gjerne tatt imot oppskrift på sukkerfritt syltetøy(mumler noe om urovekkende mye rabarbra jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av). Husker bestemor pleide å lage syltetøy og rabarbrasuppe, det var kjempegodt! Synd hun ikke kan gi meg oppskriten...

Men nå snakker jeg meg bort... i helga håper jeg det blir masse sol, og masse tid på terrassen. Planen er Terapien av Sebastian Fitzek denne helga, hørt mye bra om boka, så gleder meg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke funnet noen eksakt oppskrift, så jeg må prøve meg litt fram.
Tenkte jeg skulle prøve:

1 kg rabarbra
Vann til det skjuler bunn på kjelen
Ca 10 dadler fint hakket, gjerne kjørt til pasta
500 g jordbær, delt i biter
1 liten ts vanilje

Ca 1 ss potetmel
0,5 dl kaldt vann

0,5 sitron
Søtning, bruk det du er komfortabel med

Begynn med å koke opp rabarbra, dadler og vannet, da rabarbraen er blitt litt mør tilsetter du jordbær litt og litt. Kjør miksmasteren litt for å få syltetøyet glatt.
Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett. Kok litt til, mens det tykner smaker du til om du trenger sitron eller mer søtning. (Er litt usikker på mengden potetmel, men ser ut som dette skulle passe. Det er uansett lettere å tilsette litt mer etterhvert, hvis ikke kan du stå igjen med en sprettball.)

Planen er å koke det minst mulig for å beholde den friske smaken.
Kjøl ned før den settes i kjøleskap. Den skal holde i underkant av 1 uke i kjøleskap, men på grunn av fravær av sukker og andre tilsetningsstoffer bør den fryses om du ikke ber hele slekta på rabarbrasyltetøy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Supert! Takker og bukker, den skal jeg prøve! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører på The Martian Chronicles av Ray Bradbury, og leser 77 Days in September av Ray Gorham.

God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arbeidsdagen er ikke helt slutt ennå, men snart er det helg :) Jeg har så vidt begynt på den siste boken i Fifty Shades trilogien, så planen er å komme meg et godt stykke videre i den boka i løpet av helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med en valp på 10 uker som skal ut og inn jevnlig + lekes med og oppdras, blir det ikke så mye tid til lesning som jeg kunne ønske. Har endlelig kommet i gang med mursteinen "Vinter over verden" av Ken Follett, og i den verdenen blir jeg nok en god stund framover. Men det er et fint sted å være selv om det var en grusom tid, så det er helt OK. Koser meg mellom slagene både med boka og med sommeren som kanskje har kommet!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Husker da familien fikk valp, det var mye jobb, men det gir ennå mer tilbake. Som 14-åring holdt jeg ut 2 dager med natteturer for å få den husren, etter det måtte nok noen andre ta over. Hva slags rase har du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har en liten vorstehe-valp. Vår gamle vorstehe døde i påsken 13 år gammel. Så nå starter vi på ny frisk. Og det er helt sant, de gir kjempemye tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en helt ukjent hundetype for meg, men på Google så jeg noen nydelige valpebilder. Så ut som en veldig fin turkompis :-)
Vi mistet vår Siberian Husky for ca 1 år siden, var omtrent 13 hun og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor