Ah, endelig noen som mener det samme som meg! :) Bienes hemmelige liv ble en klisje med evig kakebakende kvinnenettverk, mens kvinneskikkelsene i Vindens skygge kun var pappfigurer! Dessuten hadde jeg lyst til å sparke hovedpersonen i Vindens skygge bak.. Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede irriterte meg også, men nå har jeg glemt hvorfor..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg begriper ikke hvorfor man fullfører bøker som er klisjéer, der personene er pappfigurer eller der man har lyst til å sparke hovedpersonen bak. Da ville jeg heller brukt tida mi på noe annet.

Jeg kan være enig med Line i at det er noe pretensiøst over både Coelho og Zafon. Men det står respekt av å skrive bøker som har millioner av lesere, selv om man kan være enig eller uenig i om dette er bra litteratur eller ikke.

Jeg synes også det står respekt av Wiese som debuterer i en alder av 62 og som etter min mening har skrevet en glimrende fortelling som bryter med mye i norsk skrivetradisjon. Jeg ser ikke den manglende evnen til å skildre "det vakre".

Coelho er nok høyt oppe på lista over de forfatterne som har gitt meg minst. Jeg liker ikke betegnelsen "den verste boken" fordi jeg stort sett styrer klar av bøker jeg ikke liker, men ville nok lagt fra meg Elleve minutter hvis det ikke var for at jeg skulle lage en sammenliknende analyse av den og en annen bok. Det var for fristende å hente fram de flateste skildringene i boka og å sette dem opp mot virkelig god litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieDolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin Berg