Siden jeg utelater sukker må jeg finne en erstatning, dadler er veldig søtt så det fungerer bra. Rabarbra er ganske surt alene så jeg tenker at jordbærene også bryter litt i syren. Skal hvertfall prøve også håper jeg det går bra :-)
Potetmel bruker jeg ofte til å jevne sauser og gryter med, er ikke ofte jeg gidder å gjøre det "ordentlig".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Når jeg var barn med have og masse frukt, bl a rabarbra lagde vi rababrakompott med potetmel og kanel. Ble spist med melk/fløte.

Nå for tiden bruker jeg potetmel kun som kjærringråd mot løs mage. Blander enten en liten kopp mer noe flytende, saft eller brus og spiser gegga, eller jeg spiser minst 6 ts som de er og skyller ned med noe flytende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Potetmel er visst bra mot det meste :-) Å spise den alene høres ikke veldig behagelig ut..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men det er viksomt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forresten så tror jeg min mor brukte litt potetmel når hun laget kaker. Er der noen som vet litt mer? (Det eneste jeg har brukt potetmel er på oljeflekk på teppe pga. lekkasje i oljerørene hos mine foreldre)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke umulig, vet det brukes endel i glutenfri baking, nettopp på grunn av dens egenskap til å få ting til å henge sammen. Potetmel som flekkfjerner var helt ukjent for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har brukt potetmel til sauser, supper og gryter som jevning (potetmel blandet med litt vann og ristet til en jevn blanding). Jeg har også brukt det som bindemiddel i kjøttkaker, karbonader og hamburgere både av kjøtt og fisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker som oftest maizena i kaker (i stedet for potetmel) - også i sauser, da den tåler bedre varme, og sausen blir blankere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Potetmel er fint til å binde/jevne sauser og gryter som Vibeke påpeker ovenfor. Jeg har mest brukt det til å lage kjøttkaker. Kan puttes rett i deigen, i stedet for å blandes i kaldt vann eller melk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteGro-Anita RoenKirsten LundKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikte