Hva gjør man når man mister nesten hele familien i et brutalt mordmysterium?

Hovedkarakteren Libby Day er en voksen, utmattet og kronisk depressiv kvinnemenneske som mistet nesten hele familien i en makaber mordsak. Som liten jente opplevde hun en natt sitt livs verste mareritt. Nesten hele familien hennes blir slaktet og broren hennes er siktet for å stå bak. Som voksen blir Libby kontaktet av en syk gjeng som kaller seg for The Kill Club. De har stor interesse for store, berømte drapssaker og av en eller grunn føler de at Libbys bror, Ben er uskyldig dumt. Kan de overtale Libby til å hjelpe til med å løse saken med en liten slant med penger og finne ut om Ben virkelig er drapsmannen eller om det er noen andre? Det er ingen hemmelighet at Libby sliter økonomisk og hun påtar seg saken og det drar henne inn i enda en mørkere verden. Kommer hun til å finne klare svar om hva som egentlig skjedde den brutale drapsnatten?

Det er ikke ofte at en bok irriterer meg så mye at jeg vil slenge den rett i veggen og bare la den ligge på gulvet. Men selv om denne boka irriterte meg voldsomt på mange måter så gjorde jeg ikke det. Jeg vil ikke slenge bøkene mine i veggen eller andre steder. Bøker er bøker. De havner i hylla enten jeg liker dem eller ikke. Klarer ikke å gi bøker så dårlig behandling - selv ikke denne. Bøker er en viktig del av livet mitt som klarer å hjelpe meg gjennom gode og dårlige perioder på et eller annet merkelig vis, så ingen bøker fortjener slik behandling.

I år har jeg lest to bøker av Gillian Flynn; Gone girl (norsk tittel: Flink pike), og Mørke rom. Gillian Flynn har blitt hedret som verdens nye thrillerdronning i litteraturens verden, og jeg begriper ikke hvorfor. Ingen av de to bøkene bergtok meg. Om det er på grunn av at jeg har lest mange lignende bøker fra før, vet jeg ikke, men syns ikke at bøkene hennes er så originale som mange hevder. Men jeg har i hvert fall lest to bøker av henne og syns jeg har grunnlag nok til å gi opp en forfatter da. Å gi opp en forfatter etter bare kun en bok er for dårlig, men hvis man ikke liker hverken to eller tre av bøkene av samme forfatter, hvorfor fortsette da?

Mørke rom var ingen stor leseopplevelse for meg - snarere det motsatte. Sidene var nesten klistret med lynlim. Jeg slet med å bla meg videre i det hele tatt. Hverken personene eller selve historien fenget meg noe særlig og jeg mildt sagt gledet meg til å bli ferdig med boka. Så dette er den andre og siste boka av Gillian Flynn for min del. Sorry. Man kan ikke like alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Slutter ikke å bli overrasket av hvor forskjellige vi lesere er. Selv syntes jeg boka var god. Kunne vært artig å høre noe om hvorfor du ikke likte boka (du sier ikke så mye om det). PS. Det er nok bøker der ute. Ingen grunn til å lese ting du ikke liker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, ja vi lesere er forskjellige, men det er jo bare spennende:)

Jeg sier jo noe om hvorfor jeg ikke liker boka her: Sidene var nesten klistret med lynlim. Jeg slet med å bla meg videre i det hele tatt. Hverken personene eller selve historien fenget meg noe særlig og jeg mildt sagt gledet meg til å bli ferdig med boka.

En forklaring på det: boka var kjedelig og hovedpersonen irriterte meg mye (hun sytet for mye, og var veldig selvmedlidende) og som nevnt tidligere i anmeldelsen er ikke boka så original. Jeg trenger jo på en måte ikke å nevne i hjel hvorfor jeg ikke liker boka. Syns jeg begrunnet det godt nok uten å overdøve det, hvis du skjønner hva jeg mener:) Det var lite handling i boka rett og slett. Man trenger ikke mange ord på å beskrive det for å kjede i hjel de som skal lese anmeldelsene:) Men det er jo bare å spørre. Jeg biter ikke:)

Greia med meg er at jeg aldri avbryter en bok så derfor leser jeg bøker som er kjedelige også. Man vet jo ikke alltid om at noen bøker er kjedelig på forhånd. Har hørt mye bra om Gillian Flynn sine bøker, men syns hun er oppskrytt. Syns hun ikke er så original som folk skal ha det til:) Har i hvert fall gitt henne et par sjanser, men bøkene hennes er ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, for all del, du behøver ikke "forsvare" eller overforklare at du ikke liker boka. Det er allikevel interessant at det noen synes er spennende, synes andre er håpløst. Har selv slaktet en bok som fikk 5 i VG, så I know the feeling :-)

Det der med lynlim, er det bokstavelig eller metaforisk ment? Selv leste jeg den på Kindle, så der er det ingen liming :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har slaktet mange bøker som andre har elsket. Bøker som har blitt overhyped, altså fått litt vel mye oppmerksomhet og som mange andre har elsket, har jeg som regel ikke likt. Så det er ikke første gang jeg slakter en bok. Jeg slakter heller ikke bøker bare for å være ekkel. Men en mening er en mening. Noen bøker elsker man, mens andre bøker blir ikke så godt likt og det er bare menneskelig:) Og man kan ikke alltid like det samme:) Men det gjør verden bare interessant. Syns delte meninger om noe er mer interessant enn når alle sammen er enige:)

Og det med lynlim var selvfølgelig metaforisk ment, en beskrivelse på hvor tregt lesingen gikk:) Boka var rett og slett kjedelig og ga meg "ingenting". Jeg ble bare glad for å bli ferdig med boka rett og slett:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer Gabrielsen