Jeg likte ikke denne serien noe særlig. Men, leste den fordi hun var som du sier nokså enerådende i sjangeren da de kom ut.

Storyen er god nok, det er ikke det.

Margit Sandemo må alltid skrive om hvor glade hovedpersonene er i dyr, hvor uvanlig snille de er mot alle som har det vondt.. Bla bla..

Det blir litt for mye av det gode i lengden når dette gjentar seg i alle bøkene hennes. Alle hovedpersonene hennes har disse trekkene.

Det blir for lite variasjon for min del, når jeg på forhånd vet så mye om en person jeg enda ikke har lest om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enig. Alle de "gode" er så snille og kloke at det blir for mye av det gode rett og slett. I serien etter Heksemesteren, Sagnet om lysets rike, tar det etterhvert så mye av at jeg ble ganske oppgitt. Etter det ga jeg opp å lese nyere bøker av Sandemo. Men føler på meg at jeg gjerne kommer tilbake til Sagaen om isfolket og Heksemesteren en dag, men da de første bøkene i hver serie som jeg liker best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte Heksemesteren veldig godt, den kommer tett etter Isfolket for min del. Men så elsker jeg Island også da, så en serie derfra var jo som manna fra himmelen for meg ;) Men jeg ser absolutt poenget ditt. Det er mange egenskaper de ofte har felles og som trekkes fram. Og ofte er karakterene forferdelig typete, også, og det irriterer meg egentlig mer. Dette ble mer og mer påtagelig for hver serie, synes jeg, spesielt i Trollruner som er den siste hun har skrevet. De onde er slemme og dumme og taper alltid, mens de gode er bare snille og kloke og vinner såklart til slutt. Akkurat som i eventyrene. Noen flere nyanser hadde gjort seg.

Ikke at jeg forventer meg en annen slutt (selv om det virkelig hadde vært en overraskelse, om Margit hadde klint til med at de gode hadde tapt! :D Hehe..) eller noen dype, psykologiske skildringer av karakterene osv... Men, nei, jeg synes hun skildrer karakterer mye dårligere nå enn hun tross alt gjorde i de tidligere seriene. Der hadde de mer egenart likevel, og hvem har ikke flere favoritter fra f.eks. Isfolket som de er glad i? Man kommer ikke like nær dem slik som man gjorde før, og de er mye mer anonyme og like.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid Hilmer