Jeg elsker slike bøker. Men det er ikke pga brutale seriemordere, men psykologien som ligger bak. Selve drapene trenger ikke engang å skildres for min del, men tankene bak, grunnen til at liket har blitt behandlet på akkurat den måten, symbolikk og psykologi er interessant for meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg syns dere gir brutale seriemordere for mye kred når dere bruker normale menneskers begrepsapparat til å forsøke å forstå handlingene som begås i denne type krim, Jeg leste en glimrende bok om psykopater for en tid siden, Robert D Hares Uten samvittighet. Her får man et klart innblikk i hvor annerledes disse personene tenker, hvilket er hovedgrunnen til at de kan begå slike groteske handlinger.

Da mener jeg der er annerledes med mer klassisk "whodunnit"- krim, hvor morderne i det vesentlige er nokså vanlige mennesker, og kan vurderes ut fra det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg gir jo ikke kred til seriemorderne, eller sier noe om beveggrunnene til morderen er realistiske eller ikke - men tanken om at "h*n gjør slik fordi..." gjør at jeg synes slik er spennende - som underholdning.

De gangene jeg ønsker å lære noe om psykopater og andre psykiatriske tilfeller, leser jeg selvfølgelig ikke krimbøker, men faktabøker. Akkurat nå leser jeg "Why Kids Kill", som ser på mulige årsaker til forskjellige skoleskytinger har blitt begått i USA.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav Selfors