Undset og Hamsun har jeg prøvd ut litt før, mest skolesammenheng. Pan av Hamsun likte jeg noenlunne....men ellers tørr jeg ikke helt å kaste meg på de forfatterene enda...trur jeg prøver ut noen andre først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hvis du ikke vil lese Undset og Hamsun enda, ville jeg ventet med ting som Kafka og Tolstoj også... Krig og Fred ligger og frister på hylla mi, men har ikke turd å begynne enda, selv etter å ha lest et par av Nietzsche sine bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De klassiske norske forfatterne skjønner jeg at du kanskje vil vente litt med, spesielt siden dette er forfattere som gjerne blir trett over hode på videregående elever. Nå er det nok slik at nordiske forfattere (spesielt de norske) har fått en spesiell plass i bokhjertet mitt. Men jeg hadde også en pause fra dem, fikk dem litt opp i halsen på videregående, før jeg fant gleden av dem igjen. Min redning ble at jeg tok nordisk litteratur på høgskolen, og lydbøker med de nordiske forfatterne fikk opp min interesse for dem igjen. Til det punktet at jeg nå har stort sett alle bøkene til de nordiske (norske) forfatterne på skal lese listen, selv om jeg har hørt de fleste på lydbok i studietiden.

Jeg tenker spesielt på Camilla Collett Amtmannens døtre, Amalie Skram Constance Ring, Mange av Knut Hamsun sine bøker finner du på lydbok, Alexander Kielland Garman og Worse som finnes på lydbok, Olav Duun Juvikfolket finnes du å på lydbok.

Jeg er ikke selv den som kan høre i det uendelige på lydbøker, men man får i det minste med seg hovedessensen i mange av Norges klassikere :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAnne Berit GrønbechNinaaRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetBjørg L.Sigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne MBente NogvaPiippokattaHarald AndersenAnne LønøyLars MæhlumHilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestTine SundalGrete Aastorp