Ok. Da trur jeg endelig listen er klar :p Og for dere som er redd for at jeg tvinger meg selv til å lese alle disse bøkene uten egentlig å ha lyst....slapp av :p I tillegg til et ønske om å bli mer boksmart og belest, føler jeg også at jeg har kommet til et punkt i mitt litterære liv hvor jeg er klar for litt utvikling, jeg føler at lesesmaken har begynt å forandre seg litt...jeg trenger ny inspirasjon. Så her er listen(...og det ble 20 i steden for 10);

  1. Charles Dickens - Vår felles venn.
  2. Virginia Wolf - Mrs. Dalloway.
  3. Cora Sandel - Alberte Triologien.
  4. Amalie Skram - Professor Hieronimus.
  5. Ernst Hemmingway - Sannhet ved soloppgang.
  6. Mark Twaim - Huckleberry Finn.
  7. Jane Austen - Fornuft og følelser.
  8. Daphne Du Maurier - Rebecca.
  9. Victor Hugo - De elendige(Les Miserables.)
  10. Lev Tolstoj - Anne Karenina.
  11. Franz Kafka - Prosessen.
  12. Agatha Christie - 4.50 fra Paddington.
  13. Voltaire - Candide.
  14. Anne Frank - Anne Franks Dagbok.
  15. Harper Lee - Drep ikke en sangfugl.
  16. Josè Saramago - Den andre mannen.
  17. Nikolaj Gogol - Døde sjeler.
  18. Francis Scott Fizgerald - Den store Gatsby.
  19. Mitch Albom - Tirsdager med Morrie.
  20. Mark Haddon - Den merkelige hendelsen med hunden den natten.

Har også bestemt meg for at for hver ny forfatter jeg leser, skal jeg lese litt om forfatteren også.
Hva synes dere om listen?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Leser du bøkene i samme rekkefølge?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, i tilfeldig rekkefølge. Hva som faller meg inn der og da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En flott og ambisiøs liste, og jeg ønsker deg lykke til. Jeg tror du har mye fint i vente. Selv har jeg lest flere av bøkene, men ikke alle, og du inspirerer meg. Tillater meg å foreslå at du bytter ut "4.50 fra Paddington" av Agatha Christie med "Fru McGinty er død".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Gleder meg til å begynne, må bare få lest ferdig de to bøkene jeg driver med nå, prøver å kjappe meg litt men samtidig så vil jeg kose meg med de også =)
Ok. Skal se på det, takk for forslag =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hwer har du en del ja....Kan nevne også hvis du liker litt alternative ting og litterartur.

Dan Brown
Erich von Daniken
Jacques Vallee
Charles Berlitz
William Moore
Stephen Hawking
Robert Louis Stevenson
Bram Stoker
Alexandfer Dumas

Her er litt forskjellig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du vurdert norsk forfattere som Undset, Falkberget, Duun og Hamsun?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Undset og Hamsun har jeg prøvd ut litt før, mest skolesammenheng. Pan av Hamsun likte jeg noenlunne....men ellers tørr jeg ikke helt å kaste meg på de forfatterene enda...trur jeg prøver ut noen andre først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke vil lese Undset og Hamsun enda, ville jeg ventet med ting som Kafka og Tolstoj også... Krig og Fred ligger og frister på hylla mi, men har ikke turd å begynne enda, selv etter å ha lest et par av Nietzsche sine bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De klassiske norske forfatterne skjønner jeg at du kanskje vil vente litt med, spesielt siden dette er forfattere som gjerne blir trett over hode på videregående elever. Nå er det nok slik at nordiske forfattere (spesielt de norske) har fått en spesiell plass i bokhjertet mitt. Men jeg hadde også en pause fra dem, fikk dem litt opp i halsen på videregående, før jeg fant gleden av dem igjen. Min redning ble at jeg tok nordisk litteratur på høgskolen, og lydbøker med de nordiske forfatterne fikk opp min interesse for dem igjen. Til det punktet at jeg nå har stort sett alle bøkene til de nordiske (norske) forfatterne på skal lese listen, selv om jeg har hørt de fleste på lydbok i studietiden.

Jeg tenker spesielt på Camilla Collett Amtmannens døtre, Amalie Skram Constance Ring, Mange av Knut Hamsun sine bøker finner du på lydbok, Alexander Kielland Garman og Worse som finnes på lydbok, Olav Duun Juvikfolket finnes du å på lydbok.

Jeg er ikke selv den som kan høre i det uendelige på lydbøker, men man får i det minste med seg hovedessensen i mange av Norges klassikere :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ser ut som du har mange gode leseopplevelser foran deg med denne listen! Og så ser jeg at du har fått med "Drep ikke en sangfugl" - den kom jeg faktisk på at jeg burde ha foreslått etter at jeg hadde svart deg, så det var morsomt å se at den ble med. Ei veldig god bok :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Syns dette virker som en fornuftig liste slik jeg kjenner deg som bokelsker, gitt de rådene du har fått. Jeg tipper at underveis får du noen ganger lyst til å lese mer av samme forfatter før du går vider på listen (f. eks nr 8, 9 eller 12)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God liste, lykke til. Har lest berre 3 av desse sjølv, men ser fleire eg kunne tenke meg å lese i framtida.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilke tre har du lest, å var de gode?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huckleberry Finn, Anne Franks dagbok og Den store Gatsby. Alle var gode slik som eg hugsar det. Det er mellom 20 og 35 år sidan eg las desse, så eg klarer nok ikkje å gjere detaljert greie for kva eg likte eller ikkje likte ved dei. Men eg trur at spesielt Gatsby ville eg ha hatt større glede av å lese no enn då eg las den i ungdomstida.

Av dei øvrige bøkene på lista di er det Drep ikke en sangfugl som stend høgast på mi eiga liste over bøker eg skal lese i framtida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

aRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetBjørg L.Sigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne MBente NogvaPiippokattaHarald AndersenAnne LønøyKirsten LundLars MæhlumHilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestTine SundalGrete AastorpSynnøve H HoelKaramasov11