Jeg har Travels With Charlie liggende på vent i "skal lese"-hylla, og gleder meg til å ta den fram når den tid måtte komme. Steinbeck er en av mine yndlingsforfattere, enkel og med stor respekt for de mennesker han skildrer. Hvem er det som våger å anklage ham for juks og fanteri?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det kan jeg ikke svare på, det er en som ville reise i Steinbeck sine spor og skrive om denne reisen slik den tar seg ut i dag. Han mente at Travels with Charlie var like mye påfunnet som opplevd, men begrepene juks og fanteri er mine. Fordi en forfatter har plikt og rett til å dikte, og alt som ikke er sant er opplevd. Eller omvendt. Skal komme med navn når jeg finner det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og her er et "reisebrev" fra en som har fulgt reiseruten til "Travel With Charley".
Eller rettere sagt: Following Steinbeck to Fargo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for den, Ava. Jeg kunne tenke meg en slik reise.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her ligger artikkelen du nok sikter til. Selv har jeg lest "Travels with Charley" og likte den godt. Om alt er sant eller ikke, vel vi som leser bøker, burde vite at en sannhet har alltid modifikasjoner. Jeg tenker at alt er så svart-hvitt i dag. Enten er alt sant, eller så er det løgn. Sjelden noe midt imellom. "Travels with Charley" er vel noe midt imellom. Sjarmerende er den i hvert fall.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for linken. Sannhet er alltid diskutabelt, synes jeg. Sjarmerende er et bedre kriterium.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kom meg i forkjøpet, Gretemor. Jeg har nettopp lest artikkelen, og om det nå skulle være slik at også denne boka er fiksjon - hva så?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hva så? Det blir for dumt, tenker jeg. Noen må alltid kritisere og det er lett å tenke at det ofte ligger misunnelse bak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

OleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B Lie