Ikke alle ekteskap er like gode ...

Nick og Amy har nettopp flyttet fra New York for å starte sitt nye liv. De har begge mistet jobbene deres, og Nick bestemmer seg for å starte en bar på nystedet. Han låner penger av Amy for å oppnå drømmen og kaller baren ironisk nok for The Bar. Selv er ikke Amy interessert i å ta en del av den jobben. Hun er utdannet psykolog og jobbet for et magasin hvor hun laget psykologiske tester som leserne kunne ta for moro skyld. Men etter å ha mistet jobben blir hun hjemmeværende selv om hun og Nick ikke har barn. Hun blir likevel sett på som en ideal kvinne etter Amazing Amy bøkene hun skrev da hun bodde i New York samtidig som hun skrev disse quizene i magasinet hun jobbet for.

En dag forsvinner hun fra hennes og Nicks sitt nye hjem, på selveste bryllupsdagen. De har vært gift i fem år og Nick blir mistenkt av politiet med en gang. De tror det verste har hendt Amy og som i fleste kriminelle saker, er politiet sikker på et det er ektefellen som står bak det hele. Er det virkelig sånn og hvorfor?

Gone girl, (norsk tittel: Flink pike) er blitt rost opp i skyene av kritikere og lesere. Selv liker jeg psykologiske thrillere meget godt og med en gang jeg hørte om denne boka begynte jeg å tenke på en bok jeg leste i fjor fra samme sjanger: Before I go to sleep av SJ Watson. Det er på sett og vis litt like bøker og samtidig ikke. Logisk forklart, ikke sant? Det jeg mener er at dette er en typisk katt og mus lek blant ektefeller og blir utfallet som vi egentlig tror?

Jeg liker slike bøker. Hvem er egentlig skurken og hva er motivet? Og forventningene blir veldig store om bøker det snakkes og skrives om. Er dette virkelig årets beste krim/psykologiske thriller? Fortjener boka all den oppmerksomheten den får? Er dette en bok som endelig inneholder et originalt plot som tar pusten fra leseren? Jeg blir alltid meget skeptisk til omdiskuterte bøker, men av og til blir jeg jo nysgjerrig, særlig når det gjelder bøker fra sjangre jeg leser ofte. Det er alltid også spennende å utforske forfattere man aldri har lest noe av tidligere. Man vet jo aldri. Kanskje får man en ny favorittforfatter, kanskje ikke ...

Selv ble jeg dessverre ikke imponert. Grunnen er vel at jeg har lest en del lignende bøker og sett lignende filmer. Jeg er ikke den som lar meg overraske over slutten av en bok/film så lett. Syns heller ikke at plottet var veldig interessant i seg selv. Heller ikke karakterene var fascinerende eller engasjerende nok til å virkelig bry meg om dem. Syns både Nick og Amy var temmelig sytete og pompøse på hver sin måte. Jeg fikk ikke den empatien jeg ønsket for noen av dem, så jeg brydde meg egentlig ikke hva som skjedde med dem for å være helt ærlig.

Gone girl er en oppskytt psykologisk thriller bestående av typisk katt og mus plott, med lite overraskelser og flate karakterer. Hva som er så spesielt med denne boka skjønner jeg dessverre ikke. Har lest bedre bøker innenfor denne sjangeren tidligere. Skuffende leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hei! Du skaper for såvidt forventninger hos meg på bakgrunn av det du her sier: da kan du forhåpentligvis anbefale meg psykologiske thrillere du mener er bedre enn denne? Jeg leser lite krim og thrillere, men likte denne (som jeg hørte på engelsk lydbok med veldig gode opplesere). Skulle gjerne få tips om bedre psykologiske thrillere enn denne :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De dødes tjern av André Bjerke og Døde menn går i land av samme forfatter.

The shining og Misery (Kidnappet) av Stephen King
Killing Mr Griffin av Lois Duncan
Ring av Koji Suzuki
Og Before I go to sleep av SJ Watson (som jeg også nevnte i Gone girl omtalen)
Det er bøker jeg kan komme på i farta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok :-)

Kjenner til flere av disse allerede. Synes nok ikke Stephen King skriver særskilt bra (hadde han nå ennå sakket av på farten og gått for kvalitet fremfor kvantitet - for det tror jeg at han egentlig kan). Har hatt mest utbytte av filmatiseringen av Dolores Claiborne.

Synes at Before I go to sleep er på samme nivå som Gone Girl. Bjerke leste jeg for veldig lenge siden (og har sett filmen) og den var ok, og interessant i kulturhistorisk sammenheng.

Duncans bok har jeg ikke lest (kanskje fordi en anmelder på amazon.co.uk skriver: "This is a great book for around the age of 13-18". - Jeg er nok ikke et det segmentet, he-he).

Suzuki har jeg heller ikke lest, men etter å ha kastet et blikk på noen anmeldelser på amazon, så der jeg at den kanskje er noe for meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var bare noen tips da.
Du velger selv hva du vil lese. Stephen King er for meg min favorittforfatter. Syns han er rå. Og det er best å lese ham på engelsk enn norsk.
De dødes tjern syns av Bjerke syns jeg er Norges beste kriminalroman. Den er meget utspekulert og jeg liker atmosfæren i den veldig godt.
Og angående alder for bøker/lesere. Jeg er 30 og leser mange ungdomsbøker, men også bøker for voksne selvfølgelig. Så 13- 18 årsgruppen som du sier tilhører ikke jeg heller. Likevel likte jeg Killing Mr Griffin veldig godt. Den er mørk, underholdende og jeg liker godt måten Duncan beskriver karakterene sine på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

S. King: Jeg leste Hearts in Atlantis for en del år tilbake og den hadde faktisk sine øyeblikk, husker jeg. Jeg har On Writing liggende fremme og har tenkt å lese den.
Ellers så husker jeg en episode som han hadde skrevet for TV-serien The X-files. Den episoden var tøff og skikkelig urovekkende (altså bra)! Akkurat den episoden skilte seg dessuten ut da den var i sort-hvitt! Du som er King-fan må vel se den! Har du sett den? :-)

Joda, man skal ikke henge seg for mye opp i aldersgrupper når man leser - enig der. Jeg liker f. eks. Kurt-bøkene til E. Loe, he-he.

Skal notere meg Duncan og Suzuki. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen årsak:)
Ja, jeg har sett King episoden i x-files. Har forresten sett alle x-files episodene. Jeg var storfan da serien gikk på tv og fulgte med selv om jeg ikke var gammel nok. Syns fremdeles det er den beste serien som er blitt laget:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var en artig serie :-) Lurer imidlertid om jeg roter litt mtp episoden jeg nevnte. Jeg husker at jeg satte spesielt pris p åden - den skilte seg ut fra andre episoder. Det var noe med at etterforskerne kom til en landsby der man ante at folk, på mystisk vis, hadde dyr som forfedre. Landsbyboerne så snåle ut da etterforskerne så dem p en bar, husker jeg. Det var da man ante at noe fryktelig rart hadde oppstått i relasjonen menneske-dyr... Husker du den? Men er ikke 100% sikker på hva slags involvering S. King hadde i den episoden. Han var hvertfall involvert (men i hvor mange episoder vet jeg ikke).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om det var en King episode, men jeg vet hvilken episode du mener. Det er så lenge siden jeg har sett x-files at jeg gjerne skulle ha hatt hele serien på dvd og hatt en maraton. Det ville ha vært magisk. Vet ikke om jeg har rett, men mener at King skrev også en episode som involverte en ond dukke? Jeg tror det. Huff, jeg har så lyst til å se hele serien igjen. Det er altfor lenge siden sist:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

S. King skrev episoden med en ond dukke, ja. Stikk inn på youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=wy_OzBEXhMA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for link. Blir så nostalgisk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H Hoel