Hobbiten av Engelskprofessor Tolkien, som er aktuell på kino i disse dager er en klassiker som passer for alle fra 12 til 80. Jeg leste den på nytt her en dag og den er like engasjerende nå som 40-åring som den var første gang jeg leste den som 12-åring. Språket omtrent passelig for ungdomsskolenivå. Greit nok til at de forstår boka, men med utfordringer de kan lære av. Den er langt lettere å lese på engelsk enn Ringenes Herre. Anbefales på det sterkeste på engelsk.

De fleste elevene har vel også sett filmen nå, som dekker den første tredjedelen av boka. Det kan kanskje bidra til nysgjerrighet på resten av boka og gi lesingen en flying start!

Du kunne jo kanskje vise filmen først og delt ut boka etterpå...

Ellers har jo Roald Dahl mye bra for alle aldersgrupper. Mange bra noveller som er passelig spennende og "creepy" til å engasjere ungdom.

Jeg tror det er lurt å begynne med spennende og fantasifulle eventyr for å få ungdom interesserte i å lese. Det at de begynner å lese i det hele tatt er det viktigste. Så kan de etterhvert utvikle seg til å like annen litteratur.

Det verste er tvinge barn og ungdom til å lese "seriøs litteratur" som de ikke er helt klare for. Det kan gi et negativt syn på skjønnlitteratur som ofte kan vare hele livet ut!

Og det er ikke bra for noen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Helt enig med deg. Må prøve å styre unna det du kaller seriøs. Jeg er ganske kresen når det kommer til litteratur selv og sleit selv med å komme meg gjennom mye av den obligatoriske litteraturen.
Roald Dahl har mye spennende, og kommer definitvit til å bli representert!
Hobbiten har jeg ikke tenkt på. Prøver å lese den, men kom bare så langt som filmen er kommet før jeg gav litt opp.. Får ta den opp igjen.
Kommer du på, eller hører om, noe annet litt "utradisjonell" litteratur er alle forslag velkomne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe Solbergritaoline