Jeg er sannelig ikke sikker.. Driver å avslutter Monsteret kommer av Patrick Ness. Kjenner at dette er en bok som trenger endel bearbeiding psykisk og litt tid i etterkant...
Skrev en omtale av den tidligere i kveld som jeg har lyst til å dele med dere her:

Holder på med denne nå og leser slutten på nytt siden jeg var så sliten da jeg leste den ut igår. Jeg er vel neppe i målgruppen for denne men hadde likevel lyst å lese den siden den handler om en gutt på 13 år som mister moren sin i kreft, ettersom jeg mistet mammaen min på samme måte da jeg var 14 år.
Jeg har hatt litt blandede følelser for boka, men den ble endel hakk bedre etter å ha få tenkt igjennom den i dag og få lest slutten nøye.
Jeg syns den tar opp mange viktige temaer som er fort at går i glemmeboken i en sånn situasjon, bl.a.: Hvordan blir en møtt f.eks. på skole da alle vet hvordan ting er hjemme?
Hvordan man kan ta på seg skylden for noe man virkelig ikke har noen innvirkning på, og dermed sliter med skyldfølelse i tillegg. Og noen av de forbudte tankene og følelsene man kan ha i en sånn situasjon som ikke blir snakket om, men som blir tenkt masse på og som skaper enda flere vonde følelser i tillegg til sorgen og alt den fører med seg.
Boka har fått en 5er av meg! Jeg tror dette kan være en viktig bok for mange unge i en slik situasjon!
Jeg skulle ønske jeg selv kunne lest denne som 13/14 åring!

Jeg lånte et par bøker om selvutvikling på biblioteket for flere mnd siden. Har nok en helg tenkt at jeg i alle fall skal begynne på en av disse. Ellers er jeg litt usikker på om jeg har lyst å begynne på ei veldig lett bok, etter flere tankevekkende bøker, eller om jeg har lyst å finne ei spennende krimbok der jeg blir slukt inn i handlingen.
Nå blir det de siste sidene i "Monsteret kommer", så får vi se hva som frister da morgendagen kommer ;)

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det ble utrolig lite lesing på meg i helga! Dels fordi det har skjedd mye annet denne helga, og dels fordi konsentrasjonen ikke har vært der da jeg har prøvd å lese. Har begynt på 13.uke som handler om ei som jobber på kvinneklinikken, med aborter. Virker som ei okei bok, men et interessant tema i fht etikk, regler osv, men ikke latt meg fange av den enda.
Har også lest litt i ei bok om depresjon. Jeg syns forfatteren har endel gode beskrivelser av hvordan det er å være deprimert, men falt litt av lasset likevel. Lite nytt. Men den skal få flere sjanser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LSteinar HansenToveTor-Arne Jensen