Da er det helg igjen! Er det bare jeg som synes ukene flyr unna?

Det ser ut til å bli en rolig helg, men jeg håper å få i hus sidebordet jeg har bestilt, så jeg får satt sammen det og ryddet opp litt. Lørdag blir det selvfølgelig boksing, i tillegg har jeg planer om å lage min første "bacalao-gryte". Det ser ganske enkelt ut, men tar gjerne imot tips om noen har det :-)

Det bør bli nok tid til bøker og nå som jeg endelig er ordentlig i gang med The Idiot av Fyodor Dostoevsky er det den jeg kommer til å bruke mesteparten av tiden på. Merker at jeg er veldig nysgjerrig på alle karakterene og hvordan historien utvikler seg.
For å ikke bli distrahert er min reservebok Høyt spill om Afghanistan av Kai Eide, en bok jeg mistenker at det går greit å legge bort innimellom.

Vil også si at jeg synes det er fantastisk at så mange er med på lesehelgen, det er interessant å få et lite innblikk i hva dere leser. God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Det er ikke bare du som synes ukene flyr unna. Bare synd at helgen flyr unna like fort, nå er det jo allerede søndag.

Det har ikke blitt så mye lesing på meg hittil i helgen. Men i dag har jeg sendt min bedre halvdel på skitur, så jeg kan slappe av hjemme og kose meg med Sønnavind av Frid Ingulstad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har endelig blitt ferdig med de fire romanene til Johan Falkberget, Nattens Brød.
Litt trist og skilles fra den fantastiske hovedpersonen An-Magritt, men nå er jeg klar for å lese noe helt annet :)
I bursdagsgave i januar fikk jeg ILDEN av Katherine Neville. Denne boken ønsket jeg meg veldig og den har ligge klar til lesing siden jeg fikk den.
Første boken av Neville, De åtte var utrolig spennende og ble en av mine favoritter. Denne boken er en fortsettelse av historien, så dette blir en lesehelg med spenning og mystikk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bacalao er digg :) Post oppskrifta hvis du blir fornøyd.

Gleder meg til å begynne med Game of Thrones serien i helga. Tenker også å gi boka De Hemmelige Barna av Alison McQueen en sjans. Tror ikke boka er helt etter min smak, men håper den overrasker. Fikk den fordi jeg glemte å avbestille hovedboka fra bokklubben en måned. Sånn kan det gå. Min største bekymring er at boka er på norsk. I likhet med norske filmer, føles det å lese norske bøker på en eller annen måte kunstig.

Dostoevsky har jeg planer om å lese...en gang. Holder meg til lettlest fantasy enn så lenge. Filosofi, religion og livssyn blir for nært pensum til å føles som avkobling.

Lykke til med gryta.
God Helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bacalaoen ble veldig bra. Tok utgangspunkt i denne oppskriften og tilsatte en dæsj eplecideredikk, en dæsj soyasaus, 2 gulrøtter finrevet og en pakke bacon (alt blir bedre med bacon). Brukte heller ikke klippfisk, men vanlig sei og torsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tida går voldsomt fort, jeg tenkte på jobb i går med snøfallet rundt omkring at plutselig er vi i november igjen... Assosiasjoner...

Jeg har plukket opp igjen Mists of Avalon, som jeg la fra meg litt da påskekrimmen tok overhånd, boka er tjukk og det er mye igjen å kose seg med, men intriger og innfulhet er ting jeg ikke fordøyer så godt, derfor må jeg pause litt iblant. Kanskje med Jussi Adler-Olsens Flaskepost fra P, som havnet i bakleksa pga jobb, men for å være helt ærlig har ikke boka fenget meg hittil, 1/3 vei ut. Beklager, han blir nok ikke en "samle på"-forfatter for meg... Jeg syns bøkene er vel under pari. Søndag skal jeg endelig hjem, så da regner jeg ikke med å få lest noenting, men i morgen blir en herlig lat dag...

Jeg syns også det er inspirerende å se hva andre leser på og sier om det, heller enn å bla rundt i "Hva de du følger leser akkurat nå". God helg dere også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du er ikke den eneste som syns det, gitt. Syns ikke det er lenge siden det var juleferie, og påska er allerede over. Jeg greier ikke å henge med i tiden. Skulle ønske jeg kunne stoppe dagene en gang i blandt. Det hadde vært kjekt!

Jeg er snart ferdig med Ved elven av John Hart. Jeg har tatt meg god tid med den boka for jeg liker karakterene så godt, spesielt hovedpersonen Adam Chase. Av en eller annen grunn vil jeg ikke gi slipp på ham riktig ennå ...

Og i går kveld begynte jeg på Gone girl (best kjent som Flink pike på norsk) av Gillian Flynn. Jeg liker psykologiske thrillere meget godt. Og jeg er spent på om denne boka fortjener all den oppmerksomheten den har fått eller om det er oppskrytt. Vi får se. Jeg er spent.

Om jeg får tid til overs skal jeg begynne på ungdomsfantasy-boka Cassias valg av Ally Condie.

Det er fint vær ute. Det meste av snøen er borte og det har vært sol og oppholds de siste dagene, men dessverre har det vært for gufsete til å være ute og nyte en bok. Men den tiden kommer nok siden dagene går så fort.

God helg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i lesehelgtrådene!

Denne helgen tilbringer jeg sammen med Stephen King. Han snakker Om å skrive. Jeg har aldri lest noen av Kings romaner, men gjenleser denne med stor glede (og håper at litt av det fester seg).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

On Writing (Om å skrive) har jeg faktisk nylig tatt frem igjen (kom så vidt igang med den i vinter, men avbrøt). Jeg har ikke noe sterkt forhold til S. King. Har for lenge siden lest Hearts in Atlantis og har satt pris på filmatiseringer som Dolores Claiborne. Men denne her boka om skriving er jeg nysgjerrig på. Hører gjerne mer om hva du synes om den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker den veldig godt. Stephen King er ganske personlig, ikke bare i første del (kalt CV, som handler om hans vei til å bli forfatter) men også i den mer "skrivetekniske" del 2, kalt Verktøykassa. Han forteller om personlig erfaringene han har gjort seg, og om, for ham, nyttige teknikker.
Jeg vet at det er flere skribenter og forfattere som protesterer heftig mot Stephen Kings tips om å skrive med døra lukket - at ingen skal få se teksten før førsteutkastet er ferdig. Jeg tenker at dette er en ganske personlig skrivebok, og uansett vil ikke alle tips passe for alle. Jeg har plukket opp mye nyttig. Dessuten er det en ganske underholdende bok, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kings bok er en av de bøkene om skriving som jeg har mest utbytte av når jeg skriver. Om ikke annet så fordi han er så nøktern og praktisk som han er. Og jeg er helt enig med ham. Aldri vis noe før førsteutkastet er ferdig. Nå gjør jeg det av og til med romanseriebøkene jeg skriver, men da bare til redaktøren min og kun fordi vi har litt for kort tidsfrist til å vente på hele manuset. Det hender nemlig hun må lese i bolker for at vi skal bli ferdige. Men andre bøker jeg skriver viser jeg aldri underveis. Det er fryktelig forstyrrende å få noens mening om noe som ikke er ferdig gjennomtenkt. Men det er kanskje bare meg ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest ganske mange skrivebøker, og Om å skrive er kanskje den som har gitt meg mest. (Men then again, jeg skriver ikke akkurat romaner. :) ) Jeg liker også Kings metafor om historien som et fossil som ligger der og som det er opp til forfatteren å avdekke - og av til trengs det gravemaskiner, andre ganger bare en liten spatula.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg startet på 1222 av Anne Holt i påska. Synes ikke denne er noe særlig bra i forhold til de andre bøkene hun har skrevet, har likt de andre bøkene om Hanne Willhelmsen mye bedre, men denne boka er jo litt annerledes enn de andre bøkene om Hanne. Ser litt fram til å bli ferdig med boka, slik at jeg kan starte på Lars Kepler eller Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synd at du ikke liker 1222. Jeg husker at jeg leste den like etter at den ble utgitt, og jeg likte den veldig godt den gangen. Men heldigvis har vi alle forskjellig smak både når det kommer til bøker og alt mulig annet :) Ha en fortsatt fin lesehelg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med boka på mandag. Grei nok bok, men synes de andre Anne Holt bøkene jeg har lest har vært bedre.Syntes ikke denne var like spennende som de andre.

Ja, det er bra at folk har forskjellig boksmak. Noen ganger liker man de samme bøkene, andre ganger ikke. Det er jo noe av det som er fint med bokelskere også. Man kan snakke og diskutere bøkene man liker og ikke liker, og få høre andres meninger. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok 2 i en sang om is og ild her. Er småhekta nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har måttet prioritere å rydde opp i bøker med innleveringsfrist på biblioteket. Den siste av disse er Kai Martin Brekkes Dødeleg arv, som jeg har et hundretalls sider igjen av. Når det er unnagjort er det tilbake til leseprosjektet fra påsken, K. M. Fauskangers Skarlagenssalen, som jeg har bedre tid på, siden jeg eier den selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut til å bli innevær i helgen og da blir det Hjemstavn av Arnaldur Indridason, lydbok, med vottestrikking ved siden av og lesing av De utvalgte av S J Bolton. Har blitt veldig fasinert av bøker fra Island og Shetland. Ellers er det to store loppiser like i nærheten, så der blir det nok besøk og et lite påfyll av bøker. God helg til dere alle!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser frem til en lang helg alene. Noen ting som må gjøres og rom som må vaskes, men resten av tiden skal tilbringes i senge- eller sofakrok med et par bøker. Holder fortsatt på med "City of Lost Souls" av Clare siden jeg aldri ser ut til å få begynt ordentlig. Mottok feil bok fra TheBookDepository, (første gang,) men jaja, da blir det kanskje den i stedet. Fortsatt litt smålesing i "Paradise Lost" av John Milton, og en god mulighet for at jeg tar fatt på "American Gods" av Neil Gaiman igjen. En av de bøkene jeg har ment å starte på en stund, men som alltid blir utsatt til bedre tider.
Og tiden går fort, nesten litt for fort for min smak nå om dagen. Så 17. Mai pynt her i butikken...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med boken jeg holdt på med forrige helg i dag så tenker jeg skal lese ferdig de 7 siste bøkene i Kystfolket. Jeg tenker hvertfall å begynne....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest hele serien om Kystfolket og er nesten ferdig med Kystens datter som jo delvis er en fortsettelse av Kystfolket. Har to bøker igjen. Veldig koselige serier. Lykke til med de siste bøkene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest "Lesesirkelen" av Elisabeth Noble. Er ennå ikke ferdig, så muligens fortsetter jeg i helga........Greier ikke helt å ta den seriøst - minner meg om TV - serien "Frustrerte fruer", av en eller annen grunn ....Lettlest/enkel å fordøye, og passet bra da jeg har hatt masse tanker som har surret denne uken.
Strålende solskinn og skyfri himmel i nord - så kanskje blir det mulig å sitte ute å lese :)

God helg - og lykke til med bacalaoen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har det skjedd så mye en stund nå så jeg holder på med endel av de samme bøkene enda.
Det er ikke mer synd på deg enn andre er veldig interessant, men syns den er litt slitsom å lese pga tingene som blir omtalt i den. Derfor har jeg brukt veldig lang tid på denne lille boka.
Holder fortsatt på med En dåre fri også. Den fikk komme ut av bokhylla etter jeg leste en diskusjon om den her inne og på nytt ble nysgjerrig på den. Litt usikker på hva jeg mener om den, men den er helt annerledes enn jeg trodde! Jeg så for meg en bok som var veldig tung å lese både pga tema men og det at den er så tykk!
Lydboken Bølgerytteren går det treigt med, men akkurat hørt på et par historier nå mens jeg har fått gjort litt husarbeid. Hvis det blir fint vær i helga kan det jo være at lydboka får bli med ut en tur!
Litt usikker på hvordan helga blir enda, men noe lesing blir det jo alltids uansett! :)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig at ukene flyr unna:-) sikkert noe med alderen å gjøre,he,he, Holder på å lese Journal 64 av Jussi Adler Olsen,har også en av hans tidligere bøker liggende,Kvinnen i buret,som jeg skal begynne på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg regner med å bli ferdig idag med Forteljingar om drap - kriminalhistorier frå seinmellomalderen, når jeg først kom skikkelig igang er den ikke til å legge fra seg; regner med å starte på Folk i fest - traditioner i Norden og Medeltida borgar - maktens hus i Norden siden de 2 er lånt på Strömstad bibliotek og forfaller idag og kan sende dem med Bjørn og Torill nå de kjører bort til den månedlige handleturen når pensjonen kommer (hvis jeg ikke bestemmer meg for å bli med).

Ellers så skal jeg lese Ti koner og tyve friller - en roman om Harald Hårfagre som forfaller Mandag, og for å ha noe lettlest i tillegg leser jeg på The Good Ghost Guide og Tales from Beatrix Potter. Kan ikke huske jeg leste Beatrix Potter som barn, men husker at jeg så filmen med ballet versjon av fortellingene hennes hver jul på svensk tv, mener jeg kjøpte den på DVD for noen år siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der ser jeg noe jeg må spørre om, har Forteljingar om drap... fått med seg ei historie som fortsatt går på folkemunne i Hallingdal, med en Fløværsbonde som tok livet av kona si på 1600-tallet? Eller er det utenfor tidsrommet som dekkes?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp levert boka, men husker ikke at det var noen kvinnfolk som ble drept, historiene går frem til 1550. Men på den annen side er forhistorien til Herr Arnes Penningar av Selma Lagerlöf med siden det skjedde i Bohuslän som på den tiden var norskt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Ville bare avdekke om den spesifikke historien er med, for jeg er ikke så interessert at jeg bryr meg med å lese hele...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg vil gjerne gi deg litt kred for stadig å komme opp med interessante titler. Den første boka du nevner - Fortelingar om drap - er herved ført opp på "skal lese - lista".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lånte Fortellinger om drap etter at jeg hadde lest Inn i eventyret av samme forfatter. Den sistnevte lånte jeg fordi den sto oppført som kilde i en annen bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se der ja, der ble det helg! :)

Denne helga skal jeg fortsette med ei seriebok, etter det starter jeg Alltid Alice av Lisa Genova, ei bok om alzheimers. Ser frem til å lese den, men har utsatt det et år nå. Antar det er ei vond bok.

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om dette er et tema du er opptatt av, så har jeg postet en anmeldelse her på bokelskere av "All Gone". "All Gone" er egentlig ikke en vond, men en interessant, lun og, innimellom litt humoristisk bok om temaet alzheimers (noe sårhet er ikke til å unngå, men den er ikke nedtrykkende for leseren):

http://bokelskere.no/tekst/216143/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, hvor blir tiden av!

Jeg holder på å lese Infinite Jest av David Foster Wallace, og fortsetter med det. Ellers ble jeg ferdig med Utespillets kunst av Chad Harbach i dag og har så vidt begynt på Vinter i Main av Gerard Donovan. Det er en bok jeg gleder meg til, for jeg har hørt og lest så mye positivt om den.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Monica
Jeg er spent på, og tenker virkelig å lese, Infinite Jest. Hadde vært artig å få innspill og tanker fra deg mens du leser! Samme med G. Donovan's Julius Winsome (Vinter i Maine på norsk): glad om du poster leseerfaringene dine her også.
God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei krira
Jeg skrev følgende svar til Gretemor for en ukes tid siden, da hun spurte om jeg hadde noen tanker om Glemsel av David Foster Wallace:

”Vet jo ikke hvor godt du kjenner Wallace, men han er blitt sammenlignet med forfattere som Thomas Pynchon og omtalt som sin generasjons viktigste, mest nyskapende og spennende forfatter. Glemsel er en samling med åtte fortellinger. Her skriver Wallace gnistrende godt og med burlesk humor, men også smertefull sårhet, om mennesker som på forskjellig vis strever med livet og angsten. Jeg synes dessverre at et par av fortellingene trekker litt ned og at samlingen derfor er noe ujevn, men at de som er gode, virkelig er gode. Jeg anbefaler deg absolutt å blåse støvet av Glemsel og lese!”

Når det gjelder Infinite Jest av Wallace, er jeg mildt sagt hekta. Er litt over halvveis, og leser sakte, for dette er en av disse bøkene jeg ikke har lyst til å bli ferdig med. Vet ikke om jeg har ord som kan yte romanen rettferdighet – Den må leses! – men jeg gjør et forsøk etter fattig evne. Boka er en diger murstein på ca. 1000 sider (og den finnes ikke som e-bok). Etter min mening lever romanen opp til tittelen - den er virkelig uendelig morsom, full av ubetalelige scener, men samtidig ispedd mye sårhet og tristesse. Wallace beskriver, med ironiske skråblikk, det moderne USA. (Romanen kom ut i 1996 og er således en slags fremtidsroman, i og med at handlingen er lagt til begynnelsen av vårt århundre.) Handlingen kan til å begynne med virke fragmentert – men alt henger sammen. Vanvittige situasjoner står nærmest i kø, persongalleriet er enormt og de fleste av karakterene hører på ulikt vis hjemme på livets definitive skyggeside.

Foruten Thomas Pynchon er han blitt sammenlignet med Don DeLillo, men jeg får også glimtvis assosiasjoner til Kurt Vonnegut. Infinite Jest er så langt den beste romanen jeg har lest på lenge. Og det er første gang jeg leser en fortfatter som bruker så mange fotnoter, og fotnoter til fotnotene …

Vet ikke om du blir så mye klokere, men hvis du vil lese mer, anbefaler jeg deg følgende artikkel, skrevet av John Erik Riley:

http://www.vagant.no/based-on-a-true-story-intervju-med-david-foster-wallace/

God helg til deg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for så utfyllende svar og link :-)

Jeg ble enda mer inspirert til å lese Infinite Jest etter dette. Den har stått på lista en stund. Jeg er glad i lydbøker og jeg sjekket akkurat med min faste lydbohandel som har den. Om jeg venter til 19.4, så kan jeg kjøpe den for ca 70 kr. Da kan jeg laste den ned kjapt og greit.

Har testet oppleserstemmen og den er grei nok - vanesak å la stemmen gli inn som en bestanddel av historien du ikke lenger tenker over.

Imidlertid lurer jeg på hvordan det vil stille seg å lytte til boka mtp alle fotnotene (de har sikkert et system for dette på lydboka). Men jeg lurer på om jeg skal bestille et eksemplar fra amazon e.l. for å ha klar mtp oppslag. Vanligvis finner jeg det ikke nødvendig å ha både fysisk (eller ebok) og lydbok; lydboka pleier å stå på egne bein.

  • Har du kommentarer, tanker eller tips her?
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som nevnt tidligere, har jeg foreløpig ikke lyttet til særlig mange lydbøker, så jeg vet rett og slett ikke hvordan det vil fungere med en bok full av fotnoter. Men som du skriver, har de sikkert et system for det. Jeg tror jeg ville satset på det og bestilt lydboka, og så heller eventuelt bestilt papirboka hvis det viser seg å bli for kronglete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hallo Vibeke, takk for at du gir oss en hyggelig lesetråd for helgen :-)

  • Apropos tid: ofte føler jeg at jeg rekker såvidt å komme igang med uka og så er den snart slutt. Egentlig veldig bra, når vi tenker over det: vi kjeder oss ikke (ikke tid til det)! Etter at vi fikk to små i huset har den følelsen virkelig tiltatt. Men bøkene har et evig grep på meg (heldigvis). Nær sagt uansett omstendigheter så er der alltid en bok, eller, som regel, mange bøker, som lokker. "Work in progress" får være et lese-motto for meg.

  • Boksing: Det er Brækhus? Hvem, hva, hvor kan jeg se kampen? :-)

Bacalao: en sikker vinner og kan være ganske enkelt. Siden du spør:
- Bruk svært lav varme og lang koketid (bruk helst lokk etterhvert og svært lav koketemp er viktig). Bruk teflongryte. Ha klart: havsalt, tør hvitvin, kvernet pepper, rapsolje, olivenolje og fersk basilikum (evt fersk oregano for de som liker det).
- Hiv i masse hvitløk og brukelig med gul løk tidlig i prossesen. Småputre på lav varme i litt rapsolje mens fisken ligger og koser seg oppi det hele.
- Noen bruker fiskebuljong for å forsterke smaksopplevelsen. Det er unødvendig, mener jeg. Om du ønsker en smaks-høydare, så ville jeg definitivt gått for bruk av litt løpstikke - men ikke for mye (den er enkel å dyrke).
- Etterhvert ser du at det er på tide med gradvis tilførsel av enten: hvitvin, stuede tomater eller, f. eks., Eldorado tomatbiter på kartong.
- Legg oppi mange ferske tomater - helst cherry-tomater (gjerne first price). For ekstra smaks-opplevelse så ville jeg la cherry-tomatene forbli hele (ikke for lang koketid på dem).
- Siste råd: gjør deg dine egen erfaringer og blås i det jeg skrev :-)

  • Dostoyevsky: Min dårlige samvittighet: Meldte meg på lesegruppen for Idioten, og har hittil ikke deltatt. Denne helgen prøver jeg: satser på å ta fatt på lydbok-versjonen, på engelsk, i kveld.

  • Fortsetter med Jan Kjærstad: Kjærstads matrise. En skikkelige gullgruve av essays på vel 950 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er Brækhus ja! Sendingen skal begynne 18.30 og varer til 00.30 på Viasat 4, vet ikke akkurat når kampen begynner men det er det sikkert mulig å finne ut av.

Takk for tipsene til bacalao. Tenkte jeg skulle prøve meg på å lage den i en tykkbunnet jernkjele i ovnen, lav temperatur uten fare for brenning over 1.5 time. Er veldig glad i alt-i-ett-gryter som gjør seg selv :-)
Min diett er litt sær så hvitløk og hvitvin er utelukket, men lurte på om jeg skulle prøve med en liten dæsj eplecidereddik i stedet.

Synes ikke du skal ha dårlig samvittighet for Idioten, men jeg vil tro at når du først er i gang så blir du engasjert og vil høre mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei !
Håper det blir fint vær , slik at det faktisk går an å sitte ute :)
Jeg skal lese ferdig "Døden kommer til Pemberley" i helga ,
skal også kose meg med boka "Alle byers mor " - om Praha og områdene rundt.
Gledes :):)

Ønsker alle ei fin helg !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingKirsten LundHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_Meson