Jeg har en Kindle DX, den litt større skjermen passer mitt behov bedre enn den mindre vanlige Kindle. Jeg investerte også i en skinnomslag til min slik at jeg har fortsatt følelsen av å holde en bok, samtidig som e-ink skjermen gir meg en mye bedre lese opplevelse enn det jeg får på en pc skjerm. Med batterilevetiden, tilgangen på bøker & øyeblikkelig levering så er jeg kjempefornøyd med min. Klar det blir noen ekstra kroner - men jeg får også lest mer og det er jo ikke så dumt :)

Jeg har vel egentlig ikke dårlig sammvittighet for å kjøpe Kindle bøker i stedet for vanlige bøker, jeg har ganske enkelt ikke plass til flere vanlige bøker og jeg føler jeg har en såpass positiv leseropplevelse på Kindle at jeg ikke engentlig har sett meg så mye tilbake, men jeg leser da også vanlige bøker i fleng fortsatt, selv om jeg ikke er like metodisk som andre i denne tråden :)

På kort sikt så er nok neppe boka som vi kjenner den truet, til det så er det for mange problemer knyttet til e-bok formater, redsel for piratkopiering og lisensiering av bøker vs det å eie en bok osv. osv. Samtidig så er det neppe noen tvil om at bokbransjen, (norsk og internasjonal), nå skal gjennom det samme som musikkbransjen har vært gjennom og fortsatt går gjennom: De tradisjonelle foretningsmodellene blir utfordret av distruptive teknologiske fremskritt som snur opp ned på verden slik vi kjenner den. Jeg håper på at vi får en mer smertefri og positiv utvikling enn den musikkbransjen har hatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg håper du har rett i det siste, blir spennende å følge utviklingen fremover.

Virker ellers som om Amazon/Kindle har tatt inn over seg konkurransen fra bl.a. ipad ved at de har ansatt masse nye utviklere, begynner å tillate programutvikling av tredjepart (går ut fra at det er tilsvarende apps for iphone) osv. Det kan vel skje en del ting på den fronten også etter hvert.

Jeg liker forøvrig godt størrelsen på mitt lesebrett, å holde det er akkurat som å holde en pocketbok (synes riktignok tastaturet kunne vært litt mindre, det bruker jeg sjeldent). For meg virker Kindle DX - og ipad - som "unaturlig" store for lesing. Men det er vel smak og behag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, de har også annonsert at de skal publisere verktøy for å lage apps for Kindle. Jeg er spent på resultatet av det, det er ganske stor forskjell på Iphone / IPad / pc og Kindle som plattform, Kindle er nok den som er mest begrenset i utgangspunktet. Men så er det faktoren med menneskelig kreativitet da... :)

Amazon har jo også åpnet for å publisere e-bøker i andre språkdrakter, foreløpig så virker det som det er mindre norske forleggere som er interessert. Fra et forbruker ståsted så er det kanskje ikke så bra at Amazon etablerer en monopolsituasjon heller. Selv om det er langt unna...

Jeg gikk for DX fordi jeg leser og kjøper en god del faglitteratur der er formateringen viktig, (jeg jobber som utvikler), og da er den større skjermen helt klart et pluss. Sånn ellers så opplever jeg ikke størrelsen som noen problem, den er fortsatt forholdsvis liten. Men, skulle jeg bare hatt den for å lese vanlig litteratur, så hadde den mindre og ikke minst rimeligere vanlige Kindle vært i hus :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid Hilmer