Dette er den tredje "Kaaberbøl" jeg har lest, om jeg også regner med Kadaverdoktoren, som i motsetning til "Gutten i Kofferten" og "Et stille umerkelig drap" ikke er et samarbeid med Friis.
Bøkene er likevel nokså likt oppbygget: De første 100 sider beskriver en rekke forskjellige hendelser eller scener som tilsynelatende ikke har noe med hverandre. Man blir introdusert til et nokså omfattende personalgalleri, så dette er nok ikke bøker for folk med "alzheimer light.."
Selv måtte jeg bla tilbake til tidligere kapitler rett som det var, for å sjekke om personen som nå var i fokus, også hadde opptrådt tidligere.
Men, etterhvert sitter det hele og spenningen stiger jevnt oppover og når store høyder. Jeg synes Kaaberbøl & Co gir ganske gode personbeskrivelser og vi blir ganske godt kjent med de viktigste personene i handlingen. Fra tid til annen er sproget litt, hva skal jeg si ..springende eller kanskje upresist, og jeg blir litt usikker på hva som faktisk skjer og hvem som sier hva.
Likevel, boka er vanskelig å legge fra seg og særlig den siste delen, fram mot "løsningen" fanger slik at det ble vanskelig å komme seg i seng.
Typisk for Kaaberbøl, vil jeg si, er den litt flytende avslutningen. Det meste er "opp og avgjort", men man sitter likevel med en rekke spøsmål som: Hva skjedde med broren? Hva med pengene? ... Og en rekke andre forhold en normalt nyskjerrig leser nok vil ha en avklaring på, før siste side i boka er snudd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine Pedersen