Rød Asalea er en lidenskapelig og lavmælt roman om kampen for å finne seg en plass som individ under kulturrevolusjonen.

Den er sett gjennom en eksilkinesers briller; Anchee Min ble født i Shanghai i 1957. Hun lærte å skrive "Lenge leve formann Mao" før hun kunne skrive sitt eget navn. Hun ble sendt i arbeidsleir i 1974, og noen år seinere valgt ut blant 20 000 kandidater til å være frontfigur i propagandafilmer. I 1984 kom hun til USA. Sånn sett er romanstoffet til Rød Asalea til dels hentet fra Anchee Mins liv. Nå bor Anchee Min med mann og barn i Chicago, der hun er maler, fotograf og forfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

for og si det helt korekt..så skremte hun meg litt...! bare litt..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne boka den gangen den kom ut - på midten av 1990-tallet. Jeg husker den enda! Gjorde sterkt inntrykk!

Har du lest "Ville svaner" av Jung Chang? Den omhandler egentlig samme tema, men er enda sterkere! En av mine store favoritter!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ville svaner og synes den var helt fantastisk. Ble derfor utrolig skuffet over rød asalea, det var rett og slett kjedelig lesning og klarte så vidt å lese den ferdig...den fenget meg overhode ikke, selv om budskapet i begge bøkene er sterkt og omhandler mye det samme så er ville svaner utrolig mye bedre formidlet etter min menig....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også veldig begeistret for begge disse bøkene. Utrolig lesning om liv og skjebner til så mange mennesker i Kina under turbulente og vanskelige tider. Uforglemmelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

mgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten Jensen