Mysteriet Maria Magdalena

Eg trur eg tillet meg å skrive " har lest", sjølv om nokre sider mot slutten er lesne med harelabb.....
Det var ikkje alltid like lett å ta innover seg all informasjonen og alle forsøk på å bevise at Maria var Jesu næraste – og at ho og hennar og Jesu etterkomarar slo seg ned i Frankrike. Enkelte av teoriane som er framsette, er baserte på kva som var vanleg samlivspraksis elles i Palestina rundt år 0.

Det er likevel interessant lesing – og ikkje minst: Det er med stor interesse eg les om kva menn har bestemt og diktert på ulike kirkemøte. OM.... det er sant alt som vert påpeika i denne boka om utelating og fornekting av fakta, så må bodskapen vere at ein stor del av vår religion basert på berre deler av det som verkeleg hende....
Enkelte hevdar at Maria Magdalena var skjøge. Dette kan ikkje dokumenterast, iallfall ikkje ut frå evangelia. Det er heilt utrulig at ho har hatt sine forkjemparar i 2000 år – så frå å vere beskulda for prostitusjon, fekk ho tilkjent helgenstatus i den katolske kyrkja i 1969.

Uansett: Maria Magdalena var ei sterk kvinne som har hatt stor betydning for forfattarar, kunstnarar av alle slag. Få bibelske kvinner er meir presentert i maleri, skulpturar, altertavler enn henne. Eg for min del er ikkje ferdig med henne enno....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Er det virkelig slik du sier i det siste avsnittet ditt: At det finnes flere bilder av Maria fra Magdala enn av selveste Jomfruen -?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du gjorde meg merksam på at eg i min iver hadde skrive ingen der det skulle stå . Det verste er at eg stussa medan eg skreiv det.....Har korrigert teksten no.
På vaskeseddelen bake på boka står det:

Dette har gjort henne til et yndet motiv for kunstnere - Maria Magdalena er blant de klassiske figurer som er hyppigst gjengitt i europeisk maleri og skulptur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag