God ide å gjenoppta en sånn tråd, gretemor :-)

Den beste boka jeg leste i mars er jeg langt ifra ferdig med. Men siden den overgår alt annet jeg leste i mars presenterer jeg den:

"Kjærstads matrise" av Jan Kjærstad.
I løpet av ca 950 sider med essay fra 1980-tallet og til ca 2007 overbeviser Kjærstad oss om at han er en utmerket observatør, analytiker og forteller av vesentlige saker i litteraturens verden. Vekten ligger overveiende på norske og nordiske tilstander, men her er vitterlig fokus på vesentlig litteratur fra andre himmelstrøk også.

Jeg er fremdles i starten av samlingen - nå på s. 64 hvor kapittelet heter " Edb og romanen" (!) (skrevet i første halvdel av 1980-tallet). Det er både underholdende og opplysende å lese - som altså alt jeg hittil har lest i "Kjærstads matrise" er.

Jeg holder med vilje igjen på leseprogresjonen av "Kjærstads matrise". Her er nemlig så mye interessant stoff å bearbeide at det er lurt, for meg hvertfall, å ta pauser. Samtidig har jeg følelsen av å ha tilgang på en skikkelig "godtepose" - det gjelder å spare godbitene og kose seg med dem :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jan Kjærstad har jeg til nå ikke lest noe av, men jeg skal legge meg "Kjærstads matrise" på minne. Den virker veldig interessant og jeg liker bøker som omhandler litteratur :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du liker bøker som på en intelligent, og lettlest, måte omhandler nyere litteratur og nyere litteraturhistorie, så kan du bare glede deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenRandiAJakob Lund KlausenFredrikCecilie69RisRosOgKlagingBjørg L.Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneHarald KKirsten LundToveReadninggirl30LailaHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisveinCathrine PedersenINA TORNESEster SVibekeStig TJakob SæthreGunillaIngunn SAnne Berit GrønbechNinaaRmaNdA BaisLisbeth Kingsrud KvistenGeir SundetSigrid NygaardBerit RDressmyshelfMarianne M