Ja, jeg syns faktisk at det er ganske viktig å få med seg det som skjer i disse bøkene. I og med at hovedpersonenes privatliv hele tida er flettet inn i deres liv på jobben og i politiarbeidet, så er det mye du går glipp av hvis du starter med den siste boka. Utviklingen i Avdeling Q fra vi møter Carl i første bok og til det som skjer i den hittil siste boka er nært knyttet opp mot hovedpersonenes relasjoner, til hverandre og til andre deltagere.

Det kan sikkert gå greit, hvis du leser "Marco-effekten" før de andre, men du vil forstå så mye bedre hva som hender med bl.a. Carl i denne boka, hvis du også har lest de foregående.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Enig med deg, Norah. Jeg har nå lest Kvinnen i buret og Fasandreperne. Er i gang med Flaskepost fra P og er glad for at jeg begynte med den første. Bøkene handler jo ikke bare om kriminelle handlinger og oppklaringen av dem, men også om det som foregår rundt hovedpersonene....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, nettopp!
Her er livets alle nyanser med. Personlige problemer, sosiale interaksjoner og interessante personligheter, som absolutt ikke er bare det ene eller det andre. Ingenting er bare svart eller hvitt. Livet har mange farger og stemninger. Her er både alvor og mange glimt i øyet.
Dette synes jeg at Jussi Adler-Olsen er flink til å få fram i bøkene sine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og det er akkurat slik livet er....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da setter jeg øyeblikkelig Marco-effekten tilbake i bokhylla i påvente av Journal 64. De foregående har jeg lest og likt godt. Takk for rådet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for velbegrunnet svar, Nora. Da er det bare å ta seg en tur på biblioteket

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieEli Hagelund