Hurra for Assad med alle kamelene, den fryktelige teen og det lure blikket! Hurra for Rose med de kvikke replikkene og alle nye fasader og hårfarger! Hurra for grinebiteren Carl (og alle de andre som holder til i Magnolievangen 73)!
Hva Gordon angår, så kan det jo hende at de klarer å lage en brukbar figur av ham også etter hvert?
Går ut fra at de fleste som leser denne, uavbrutt heier på Marco.
:)
Boka ble lest ut på noen få dager, og nå kan jeg også endelig puste ut...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Den lå i postkassen i dag (bokklubben nye bøker). Har kun lest "Fasandreperne" som jeg var sånn passe fornøyd med, men allikevel såpass bra at jeg ikke avbestilte denne. Er derfor veldig spent...Håper språket er bedre. Kanskje man burde lese Jussi Adler-Olsen på dansk slik en annen bokelsker foreslo..?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan anbefale å lese ham på dansk, og å lese bøkene i rekkefølge. "Fasandreperne" var den første jeg leste, og jeg synes stadig det er en ganske guffen bok, så det tok tid før jeg tok fatt på Jussi for alvor, men så var jeg også "hooked". En jeg likte særlig godt var "Journal 64", spennende og sjokkerende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, det er en god idé, Brit! Jeg skal til Danmark om ikke så lenge, og tenkte litt på å se etter bøkene hans der. - Og jeg vil jo anbefale alle til å lese bøkene hans i riktig rekkefølge:
Nr.1 Kvinnen i buret - Nr.2 Fasandreperne - Nr.3 Flaskepost fra P - Nr.4 Journal 64 - Nr.5 Marco-effekten.
Blir så glad i hovedpersonene og alle de andre menneskene rundt dem, Assad, Rose og Carl! :)

Om man klarer det, så burde jo de fleste bøker leses på originalspråket! For mitt vedkommende begrenser dette seg til svensk, dansk og engelsk, foruten norsk. Jeg er ikke god nok i tysk og spansk, dessverre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj...da er det visst flere bøker jeg burde lese før "Marco-effekten" Er det virkelig så viktig å lese bøkene i rekkefølge? Tror jeg tar sjansen på at det går greit

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg syns faktisk at det er ganske viktig å få med seg det som skjer i disse bøkene. I og med at hovedpersonenes privatliv hele tida er flettet inn i deres liv på jobben og i politiarbeidet, så er det mye du går glipp av hvis du starter med den siste boka. Utviklingen i Avdeling Q fra vi møter Carl i første bok og til det som skjer i den hittil siste boka er nært knyttet opp mot hovedpersonenes relasjoner, til hverandre og til andre deltagere.

Det kan sikkert gå greit, hvis du leser "Marco-effekten" før de andre, men du vil forstå så mye bedre hva som hender med bl.a. Carl i denne boka, hvis du også har lest de foregående.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med deg, Norah. Jeg har nå lest Kvinnen i buret og Fasandreperne. Er i gang med Flaskepost fra P og er glad for at jeg begynte med den første. Bøkene handler jo ikke bare om kriminelle handlinger og oppklaringen av dem, men også om det som foregår rundt hovedpersonene....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, nettopp!
Her er livets alle nyanser med. Personlige problemer, sosiale interaksjoner og interessante personligheter, som absolutt ikke er bare det ene eller det andre. Ingenting er bare svart eller hvitt. Livet har mange farger og stemninger. Her er både alvor og mange glimt i øyet.
Dette synes jeg at Jussi Adler-Olsen er flink til å få fram i bøkene sine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og det er akkurat slik livet er....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da setter jeg øyeblikkelig Marco-effekten tilbake i bokhylla i påvente av Journal 64. De foregående har jeg lest og likt godt. Takk for rådet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for velbegrunnet svar, Nora. Da er det bare å ta seg en tur på biblioteket

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder på med "Kvinnen i buret" - den første av bøkene om avdeling Q. Må si jeg er litt "sjarmert" av den "umulige" Carl Mørck .....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

mgeKristin F. JørgensengretemorKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKarin BergBoktimmyEmilie GeistRuneTonje-Elisabeth StørkersenBenteIdaLabbelineandreas h. o.HildeNeda AlaeiJan-Olav SelforsAnne-Stine Ruud HusevågLesevimsaAnne Berit GrønbechGVBeathe SolbergLilleviMy Criminal MindMarit HåverstadTore HalsaMarit HøvdeKnutMChristinaJulie StensethmoiraEmilie Siljuberg KlevenLibraritas vHarald KToveEirin EftevandPia Lise SelnesDun AenghusMarius Theodor Yttri FjørtoftHelge V. Prestrud