Jeg var en hund etter krim i mange år, og setter fremdeles pris på et velskrevet mysterium, så hvorfor har jeg ikke lest denne boka før? Det var i alle fall med forventning jeg gikk løs på Philip Marlowes kritikerroste erindringer. Men klassikerstatus til tross: Denne traff meg ikke hjemme. Plottet virket konstruert, språket var spekket med oppfinnsomme kjekkas-uttrykk, dialogene bestod altfor ofte av usannsynlig lange enkeltreplikker - tja, i det hele tatt: Dette trodde jeg ikke på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du gjorde meg nysgjerrig på bøker jeg ennå ikke har lest. R. Chandler skal jo være en mester i sjangeren, så jeg må dermed få med meg noe av forfatterskapet. Kan dine forventninger justeres i forhold til datidens litteratur og samfunn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det beste er nok at du leser sjøl og danner deg en mening. Det er klart Chandler skrev slik man antakelig "skulle" skrive den gangen en mann var en tøffing og kvinner stort sett var objekter, men jeg fikk altså ikke helt taket på denne historien. En annen av Chandlers bøker, Det lange farvel, står i hylla mi og har nok vært lest en gang, men jeg husker ikke om den vakte de samme reaksjonene som Den lange søvnen. Sant å si husker jeg ingen ting av den, så jeg må kanskje ta en liten repetisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieEli Hagelund