Jeg tente jeg skulle prøve å finne ut om de som leser e-bøker i det vesentlige er yngre mennesker, men det er litt ugreit når det ikke stå alder på profilen. For meg virker det helt fjernt å lese bøker på skjerm, men så har jeg da også rundet 50. Min 6 år yngre kone bruker Ipaden på ferie, men er papirbasert her hjemme.

Er det rimelig å anta at alder er en viktig faktor her?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tror ikke nødvendigvis alder er avgjørende. Kjenner både yngre og eldre som leser ebøker. Kjenner samtidig yngre og eldre som overhodet ikke er interessert i ebøker.
Kanskje det har mest med vaner og nysgjerrighet å gjøre? Det kan også være en rekke praktiske grunner til at man foretrekker det ene eller det andre. Jeg vet f. eks. at jeg trolig hadde lest flere tyske eller spanske romaner i et ebok-program der du kan slå opp på ordene :-) Sånne program finnes jo, så der ser jeg en viktig mulighet mtp eboka for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er nok inne på noe på generelt grunnlag, men som med alt annet er det ulikheter her og. Noen unge sverger til papirboka, mens noen eldre kaster seg på lesebrettet.
Min farmor på bortimot 80 har nettopp kjøpt seg PC og lurte på hvorfor jeg ikke er på Facebook, da kan du tro jeg måtte le. Hu satt i stua si og hadde kontakt med noen hun ikke hadde snakket med på 30 år og var storfornøyd!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, tror ikke alder er avgjørende. Jeg er et par-tre år eldre enn deg, og leser både på papir, nettbrett og lesebrett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKirsten LundAlice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja Solemdal