Hva skjer med ei lita jente som plutselig "mister" et elsket familiemedlem? Aasha har hatt et nært forhold til storesøster Uma, men plutselig, over natta, trekker Uma seg unna og avviser alle tilnærmelser fra både lillesøster og de andre i familien. Hva har skjedd med Uma? Og hvilke midler tar Aasha i bruk for å gjenvinne Umas kjærlighet?

Dette er en mangfoldig roman, med Malaysia som broket bakteppe. Interessant nok i seg sjøl, men i tillegg er den så godt skrevet og skildrer et barns sorgreaksjoner med så stor innsikt at jeg er helt betatt.

Komposisjonen er original: Boka starter med "dråpen som får begeret til å flyte over", en hendelse som får dramatiske konsekvenser for flere i familien, og der Aasha spiller en sentral rolle. Derfra nøster vi oss tilbake i fortida og ender med en årsaksrekke som langt på vei forklarer de bedrøvelige familierelasjonene.

Kveld hele dagen er full av sidehistorier og digresjoner som bidrar med farge, lukt og smak. Det er i det store og hele en styrke, fordi de er med på å tydeliggjøre både miljø og persongalleri. Men av og til blir de litt for perifere og snakkesalige - derfor lander min terning på en femmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M