Poenget er å finne den metoden som passer best for en selv.
Jeg er ikke like systematisk som deg, gretemor. Men jeg må medgi at dette nettstedet har gjort noe med lesevanene mine. Noe skyldes de felleslesningene jeg deltar i, og som gir meg så mye. I år er jeg, inspirert av Karin, Kjell m.fl. hektet på gamle russiske forfattere. Jo, jeg leser litt mer planmessig nå enn jeg gjorde før - ikke mer enn at jeg plutselig kan gripe til noe helt tilfeldig.

Det bokelskere kanskje aller mest har fått øynene mine opp for, er hva jeg faktisk har i bokhyllene. Hva jeg selv har samlet, og hva min kjære har brakt i hus.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja, jeg vet, inspirasjon mangler det ikke på her inne. Har lest noen kapitler i Idioten, og det frister veldig. Mitt første møte med Dostojevskij, og han krever sin leser. Er jeg klar for det akkurat nå, vet ikke helt ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er kanskje Spilleren lettere å lese. Det er en bok man ikke "skummer" gjennom, men en bok med dybde og til ettertanke. Forøvrig den eneste jeg har lest av Dostojevskij. Har lyst til å lese Idioten også. Lykke til med Idioten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt eneste møte med Dostojevskij så langt, er Raskolnikov for mange år siden. Jeg har som deg, lest noen få kapitler av Idioten. Kjenner den samme stemningen, det samme suget som jeg gjorde da jeg leste om forbrytelse og straff.
La meg høre om du fortsetter med Idioten, og hva du synes. Krevende ja, men du verden så givende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er som du sier, de bøkene som krever mest er også de som gir mest tilbake. Og uten å vite særlig mye om Dostojevksij, er vel han en forfatter som også gir sine lesere i mangfold tilbake. Jeg fortsetter å lese, så får jeg se ... allikevel har jeg en sterk følelse av at jeg har foran meg en forfatter som kommer til å ta meg med storm. Da er det deilig å tenke på at jeg har både Dobbeltgjengeren, Spilleren, Forbrytelse og straff og Brødrene Karamasov i hyllene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heldiggris! Våre Dostojevsij er kommet bort.
For en tid siden laget jeg en liste, Min russiske skattekiste. Om du er interessert, finner du den her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet om skattekisten din :) Jeg har sluttet å låne bort bøker, med unntak av datteren min. Dessverre er det sånn at ikke alle ser verdien i en lånt bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Mona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Harald KMartine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserKirsten LundJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69Trude OmaKine Selbekk OttersenPiippokattaAliceInsaneHegeAlexander John Lucas Sletsjøe OlafsenHeidisvein