Hei.

Tenkte du norske essayister eller på språket Norsk? Cappelens upopulære skrifter er en serie med essays fra blant annet Starobinski, Wittgenstein og en hel del andre. Tror serien teller over femti utgivelser. Ellers var jo Collett og Holberg gode essayforfattere.

God søndag videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Norske essayister. Det er lenge siden jeg leste essay, sist var vel Bjørneboe for mange år siden. Men personen som spurte meg er ikke norsk, og var nysgjerrig på hvorfor det ikke fantes nyere norske. Collett og Holberg regner jeg med er bra, men kanskje ikke så moderne, akkurat?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har rett, Collett og Holberg blir nok litt gammelmodig selvom de fortsatt tåler tidens tann veldig godt. Både Bjerke og Bjørneboe skrev gode essays, men av nyere jeg har lest er det Henning Hagerup og Tor Ulven bitt meg merke i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips, jeg skal formidle det videre, og kanskje ta en titt selv også, mens jeg er i gang. God søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommi