Nå som det har vært Ski-VM hele uka så går dagene i ett, men nå har jeg blitt fortalt at det er helg igjen. 

Hva leser du i helga?

Jeg har nettopp begynt på Kronprinsessen av den danske forfatteren Hanne-Vibeke Holst. Handlingen er lagt til den politiske arenaen i Danmark, her følger vi en ung og lovende kvinne som blir utfordret og motarbeidet både av kollegaer og andre.
Leser også Grave of Angels av Michael Prescott, dette er en spenningsbok som jeg tror passer perfekt til å lese under deler av 5-mila.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 61 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom tilfeldigvis over en bok av Ole Paus da jeg var på biblioteket forleden, var ikke klar over at han også er forfatter. Boken heter "Isengaard" og jeg må virkelig si at jeg ble positivt overrasket. Har lest boken i helgen og den engasjerte fra første side. Jeg skal skrive en anmeldelse av boken over helgen. Men det jeg kan si er at dette er en bok flere bør lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt mye hundegreier i helgen, med utstilling på lørdag og lang tur på fjellet med fire hunder i dag, men innimellom har jeg rukket å le meg ihjel av Thank You, Jeeves. P.G. Wodehouse skuffer aldri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Trøbbel av Fay Weldon. Fin bok å lese innimellom all sporten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

TV-sport, lesing og lytting heile helga, ei fin helg med andre ord. Les Svart frost av Asbjørn Jaklin og lyttar til Duc Mai The som les 1Q84 bok 1 av Haruki Marukami.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen har gått med til tre litteraturteoretiske essays av henholdsvis Barthes, Starobinski og Foucault. Barthes var kanskje det mest tilgjengelige, men Starobinski hadde en finfin analyse av Rousseau. Foucault er fortsatt en tåkefyrste. Så ja, en god helg har det vært!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest de første kapitlene av The Art of Fiction. Illustrated from Classic and Modern Texts (av David Lodge). Dette ser ut til å bli interessant og lærerik lesning og jeg ser frem til fortsettelsen. Den har fått mye god omtale og er vel blitt en moderne klassiker innen sjangeren. Har også nettopp startet Revenge of the Tide av Elizabaeth Haynes. En helt annen sjanger (krim). Har tidligere lest hennes Into the Darkest Corner (den var god). Men akkurat nå ser den "høyverdige" litteraturen jeg har startet på, altså D. Lodge, ut til å lokke mer denne helgen :-)

God lesehelg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan er Revenge of the Tide i fht til Into the Darkest Corner? Er det samme bane? Likte Into the Darkest Corner veldig godt!! Jeg leste den dog på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager litt sent svar. Jeg er ikke kommet mer enn 2./3. kapittel, så jeg kan ikke dessverre uttale meg ennå. Det kan hende jeg lar den ligge litt på vent (til påsken?). Er så mye som skal leses :-) Har du lest Gone Girl - eller Flink pike, som den heter på norsk. Den er skummelt spennende! En fryktelig og psykologisk thriller! Fikk terningkast 6 av Ambjørnsen i VG.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, har lest veldig få nye bøker ettersom jeg har så mange liggende.... Men liker absolutt sånne bøker!
Vil gjerne høre hva du mener om boka da du har lest den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker du krim er nok Gone Girl, eller Flink pike, et absolutt must! Veldig godt håndtverk av G. Flynn. Den kan jeg virkelig anbefale som en virkelig utspekulert psykologisk thriller (og jeg er kresen med krim - synes det ellers er alt for mye halvdårlig). Skal huske på deg når jeg har lest Revenge of the Tide :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal lese ferdig Malstrømmen av Frode Granhus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Livskunst av Diana Athill. Om en gammel dames ærlige , kloke og av og til skamløse betraktninger om tilværelsen hun har levd og fortsatt ser frem til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Legender om et selvmord. Har lest de to første novellene til nå, og holder på med den tredje. Den må jeg legge fra meg iblant, kjenner at det blir litt for mye regn. Ble ikke ferdig med Mellom trærne forrige helg, men den må nok vente til David Vann og jeg har gått hver vår vei.

VM blir det fint lite av for min del, tar heller en tur ut i finværet, lager god mat eller skriver litt på noe jeg skal presentere på tirsdag. Akk.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Beautiful Creatures av Kami Garcia. Så langt ganske lovende :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rask bursdagstur til Eidsvoll fra fre- til lørdag, hvilket innebærer to timers kjøring hver veg. På turen oppover gjorde vi oss ferdig med Dødens budbærer av P. D. James, mens Nocturne for Ellen av Toril Brekke reddet hjemturen. To gode hørespill, med det siste som det beste.

På papirbokfronten har jeg forlatt ren skjønnlitteratur for en stakket stund, og leser Snåsamannen av Ingar Sletten Kolloen - før øvrig veldig interessant lesing. Joralf Gjerstad kan bare forbløffet konstatere at han har helt spesielle evner, uten at han forstår hvorfor.

Innimellom blar jeg litt i Karsten Isachsens tynne humorbok Kirken den er et muntert hus. Ikke riktig så morsom som forventet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Great Expectations av Charles Dickens, som jeg har gjort noen uker nå. Av en eller annen grunn tar alltid pliktlesning lengre tid enn det jeg vanligvis bruker på en roman, og siden dette er pensum har jeg altså vært usedvanlig treg. I løpet av helga skal jeg ihvertfall komme halvveis, så jeg har håp om å bli ferdig før forelesningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du prøvd lybokutgaven på audible.co.uk? Veldig god oppleser der :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er vanligvis ikke så glad i lydbøker, men kanskje jeg skal gi det et forsøk med denne! Takk for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp begynt på Vikas Swarup: Slumdog Millionaire, og koser meg med den i helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blitt dårlig med lesing for min del siste tiden, men denne helga fortsetter jeg True Blood, kommet til bok 2 nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat blitt ferdig med Sendkler: kunsten å høre hjerteslag. Leser nå den siste til Riordan:Den forsvunnene helt- samt litt Wilhelmsen: Det er ikke mer synd på deg enn på andre. Skal også lese den siste til Kallentoft:) Fin lesehelg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en pause fra Jilly Cooper - ikke fordi jeg er lei henne, men fordi Cathy Kelly har kommet med sin nye bok og jeg greier ikke å vente. Så jeg skal lese "The honey queen" i helga. Jeg har allerede lest halve, så ikke sikkert den holder ut helga. Jeg har "Oppdrag Mottro" av Linda Eide som "pausebok" de gangene jeg vil ha avveksling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp begynnt på Vinter over Verden av Ken Follett. Har lest de andre historiske romanene hans og liker godt hans måte å fortelle på. Føler at jeg er med i de historiske begivenhetene. Nok en murstein av en bok, så det kommer nok til å gå en stund før jeg blir ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg "Potensgiverne" av Karin Brunk Holmqvist, har begynt på nytt igjen på "City of Bones" av Cassandra Clare siden den ble lagt vekk sist gang, og sist, men ikke minst "Anna Dressed in Blood" av Kendare Blake, som for øyeblikket overgår alle forventninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det helg igjen. Hvor blir ukedagene av? Sånn egentlig? Jaja .. skal ikke klage.
I helga er jeg halvveis i både The Reckoning, den tredje og siste boka i Darkest Powers triologien av Kelley Armstrong og What the night knows av Dean Koontz. Hvis jeg blir ferdig med en av disse bøkene i løpet av helga kommer jeg til å begynne på Warm Bodies av Isaac Marion hvis jeg får tid til overs. God helg! Og ikke se på for mye VM. Det er ikke sunt;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å holde på med sport kan være usunt, å se på går helt fint :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir bare ikke tatt av spenningen;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På en dag som i dag er det nesten så jeg misunner deg litt, Rufsetufsa - litt slisomt å bli dratt mellom TV-sporten og det fantastiske uteværet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trives med å være innesnødd med bøkene uten sport på tv:) Det gjør ikke noe om det snør en hel del nå for har da underholdning i bøtter og spann. Går ikke tom for bøker med det første:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer fantasy...! La fra meg David Eddings' The Tamuli i går, og i dag er jeg allerede i gang med Marion Bradley Zimmers Mists of Avalon. Evt får jeg veksle med en annen bok av helt annen karakter, vet ikke ennå om det kan komme til å bli en Stephen King-bok eller ganske enkelt Maeve Binchy. Må ha noe "slukestoff" også... God helg, alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan er Mists of Avalon så langt? Er nysgjerrig på boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ca en fjerdedel ut i boka nå, den er herlig! Har jo vært der (Glastonbury) ofte nok og noen av de andre stedene, men ikke Tintagel... Har visst fått med meg mer enn jeg trodde av lokalhistorien, men visst lærer jeg nye ting også, for tante Wiki på smartphone er med når jeg leser. Tante Wiki sier Arthur levde på tidlig 500-tallet, men jeg tror tidene lekes litt med, for "all of Britain" - altså inkl Wales og nordområdene, ble ikke kristnet før litt senere, picterne ble slått i et slag og løst opp fra de fire kongedømmene av Skottland først rundt 620 (syns jeg å huske fra besøket hos Pictavia i Brechin, Skottland). Fra da av eksisterte de som ett (kristnet) kongedømme til 900-tallet. Men det er mulig jeg må slå opp mer så jeg ikke er for skråsiker her, for alt dette er bare bisetninger i boka. Den keltiske kulturen er troverdig detaljert, og forøvrig er fortellingen også tro mot historiske fakta. Men det er jo enhver forfatters 'gudelignende makt' å kunne endre tider og steder til å passe i fortellingen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig, takk for info. Har elsket Arthur-legendene siden jeg var liten, og leste masse om det den gang (særlig Rosmary Sutcliffs bøker, som er utrolig godt skrevet). The Mists of Avalon har stått på leseliste siden da. Selv har jeg også tatt et fag om keltisk historie på universitetet i Oslo, rett og slett fordi jeg synes det var spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men da MÅ du jo bare lese denne boka! Ikke noe å lure på!! ;)

Har du lest Boudica, forresten? Manda Scott. Fire bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg ikke, men takk for tips :D Hadde ikke hørt om den før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke rukket så langt ennå, Jenny, men tonen som slås an fra starten av er fin, liker den. Har jo visse forventninger selv også, så du får spør igjen etterhvert, hvis jeg ikke husker å skrive det... Ut fra referansepunktene er dette tidlig i 7. århundre, og foreløpig ser det ut til at Bradley virkelig har gjort researchen sin. Har bare begrenset kunnskap om Arthurlegendene i utgangspunktet, og bare litt fra historie, så jeg gleder meg til resten... Bare 950 sider igjen.. Hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fortsetter på samme boka jeg holdt på med sist helg. Eriksson & Sundquist - Hungerilden. Jeg er snart ferdig med denne, så jeg blir ferdig med denne i løpet av helga. Bra og spennende bok. Den er vanskelig å legge fra seg. Men samtidig et tragisk tema i denne serien om Victoria Bergman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Gutten i kofferten"- så langt meget god krim, og jeg skal hente " Jakthundene" på biblioteket i morra:) Har i tillegg huset for meg sjøl i helga. Dette tilsier at en god bokhelg ligger foran meg:):):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten i kofferten syns jeg var kjempe bra!! Gleder meg til å lese fortsettelsen :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den her helga skal jeg prøve å krympe listen med bøker jeg har begynt å lest. Det er mange mange :/ Ellers så blir det nok litt VM på tven i helga. Skal prøve å få med meg 3 mila i morgen og 5 mila på søndag :) Så får se hva jeg vinner på denne helgen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er straks ferdig med "Kvinner under krigen" av Siri Walen Simensen (den begynte jeg på for lenge siden, men av diverse grunner ble den liggende). Anbefales.
Så skal jeg nok lese litt om den finske innvandringen til Norge i Anstein Mikkelsens veldig tynne lille bok om emnet.
Historie er gøy.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har flere påbegynte bøker liggende, så målet for helgen er å få lest ut en eller to av de bøkene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Camilla Läckberg - "Predikanten". Første bok jeg leser av Läckberg, og det blir helt garantert flere :-)
God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har mange gode bøker å se frem til :)
Jeg liker de veldig godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du nå har startet med Kronprinsessen må du absolutt fortsette med Kongemordet og Dronningofferet! Begge pageturnere med fantastisk persongalleri, Dronningofferet spennende som en kriminalroman, og du kommer under huden på mange du treffer i første bok. Enjoy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De venter faktisk allerede på posten :-) Bestilte de billig fra haugenbok før jeg fant ut at Kronprinsessen var første boka, da måtte jeg kjøpe den også. Fant den bare som pocket, men jeg liker å begynne i riktig ende :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper finværet fortsetter,rene påskeværet her,så jeg kan sette meg ut med pledd og en god kopp kaffe,og Djevelkysset av Unni Lindell.Nyt Helgen folkens...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes deilig ut!! Håper du har kost deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ligg an til å bli ferdig med Dona Flor e seus dois maridos i dag. Portugisisk. Dette har vært litt av eit leseprosjekt, det har tatt meg over 7 veker å kome igjennom denne. Kunne sikkert ha gjort det meir lettvindt for meg sjølv og berre hoppa over orda eg ikkje kan og dermed fått med meg berre 95% av forteljinga. I staden har eg nytta ordbokoppslag heile vegen for å vere sikker på at eg får med meg alt, og dermed gjeng lesefarta ned til 2-4 sider per time. Det har vært underhaldande, men no er eg klar for noko enklare. Det blir nok Fvonk av Erlend Loe i morgon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er flott å gi seg selv noen utfordringer en gang i blant ang lesing! Å lese på originalspråket gir en egen opplevelse og er lærerikt. Håper du får en artig opplevelse med Fvonk - det gjorde i allefall jeg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker for det. Er godt i gang med Fvonk, det har vært ei triveleg bok så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en utholdenhet og pågangsmot! Det minner meg om min skriftlige tysk-eksamen på vgs, jeg tror jeg slo opp mer enn halvparten av ordene for å komme meg gjennom :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg held på med Mannen fra St. Petersburg, av Ken Follett. Men fekk nett melding frå lokalbiblioteket om at Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen var lagt av til meg, så spørs om ikkje Follett får ligge i fred i helga. Kjekt med god service på biblioteket!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forrige uke gikk jeg gjennom ønskelista mi her og la til de bøkene jeg fant ved de 4 bibliotekene i Østfold jeg er registrert (Sarp, FrStad, Moss, Halden) til de forskjelliges huskelister i MappaMi og bestilte meg 9 stk, hvorav jeg hentet 8 på tirsdag. Tok en ny runde her i de mest populære bøkene årevis opp til '94 og fant noen jeg hadde lest (gikk i hovedsak etter coveret) og noen flere til ønskelista. Bestillte 2 som jeg skal hente idag (får melding på sms), Magiske verdener av Øyvind Myhre som jeg har lest før ca 1985 og Nattjegere - vampyr- og varulvhistorier fra mange land og tider som jeg tror at jeg ikke har lest før. Skal også hente de bøkene jeg bestillte på den svenske bok rean (kuttet ut noen da det ble for dyrt med alle).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser 'egentlig' "Alle dør alene" av Hans Fallada, en 600-siders murstein om livet i nazi-Tyskland. Den er veldig god, men etter at jeg ble slått ut av influensa ble det for traurig lesing for meg i den situasjonen, - jeg ville ha noe koseligere lesestoff, her jeg ligger med tungt hode på sofaen. Så jeg har skiftet til "Rebecca" av Daphne du Maurier, en ungdomsfavoritt som jeg lenge har tenkt jeg skulle lese omigjen. Noen vil kanskje stusse over at jeg kaller den koselig, men den er jo det også, midt i uhyggen, - den ultimate underholdningsbok;) Så mellom VM og soving blir det nok et gjensyn med Rebecca på meg denne helgen. Og boken har faktisk ikke tapt seg og kan anbefales til alle som vil ha en sjarmerende spenningsroman fra et engelsk slott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese "Vår felles venn" bind 1 av Charles Dickens, men jeg sliter med den. Den kommer til å være med meg i mange uker tror jeg, leser nå kun litt av gangen ellers detter jeg ut.
Snar ferdig med Dag Solstads fornøyelige "Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse som har gjemsøkt vårt land".
"Døden i Venedig" av Thomas Mann ligger klar, og jeg vil nok begynne på den i løpet av helga.
Venter også på beskjed fra Kjell K når vi skal begynne med felleslesningen av Dostojevskijs "Idioten". Den står klar i bokhylla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fler som har blitt fortalt at det er helga ja ;)
Fikk spørsmål på jobben i dag, om hva jeg skulle gjøre i helga, skjønte ingenting en stund... Hehe, helg nå?? Så skjønte jeg at jo, det er fredag, altså er det helg da arbeidsdagen er slutt ;)

Tja, hva jeg skal lese i helga... Sannelig ikke sikker! Har så mange bøker på gang nå så klarer liksom ikke helt å finne roen og kose meg med de, eller konsentrasjon nok for de bøkene som trenger det...
Lånte "Vær der for meg - om ungdom, død og sorg" på biblioteket idag, har lyst å begynne på den, selv om jeg tror det kan bli tøff lesning. Ellers så ligger fortsatt "Hvordan krenkede barn blir syke voksne" å venter, og jeg begynte på "Døden ga meg livet" for et par dager siden.
Alle er bøker som kan være litt tunge å lese, så har lyst å finne en slappe-av-bok i tillegg :)

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endte opp med å fortsette på "Døden ga meg livet" på bussen igår, og har nå nesten lest ut den!
Den overrasket meg veldig, - positivt! En utrolig herlig bok med et positivt blikk på alt. Så dette ble en bok som ga meg veldig mye og som jeg ble i godt humør av å lese. Noe helt annet enn hva jeg trodde på forhånd!
Ble helt oppslukt så måtte passe på så jeg kom meg av bussen etter en time i denne boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg nettopp er ferdig med Historier om Istanbul skal jeg fortsette med Religion I og Religion II, leser fortsatt på Historien om Oslo, er kommet frem til år 1649 så langt. I anledning av sport på TV skal jeg også lese Fra Wirkola til Wagstaffe, og jeg må også ha litt true crime innimellom og lese da The Bloody North.

I tillegg til ski og skøyter på NRK går det også EM i friidrett innomhus på Eurosport.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKirsten LundRonnyNicolai Alexander StyveVannflaskeHarald KMartinEgil StangelandHeleneIngunnLinda NyrudTor Arne DahlSigrid Blytt TøsdalOleHanne Kvernmo RyeINA TORNESStig TEllen E. MartolQuijoteLinda LarsenMonaBLPer LundIda SReadninggirl30Eli HagelundEivind  VaksvikJeanetteWilliam BillisonMartine GulbrandsenBjørg Marit TinholtAvaGrete AastorpTonjePiippokattaBente L.Tone HIngunnJBård StøreHeidi BHanne