Neimen - den skulle da virke? Alternativet er jo at du kan gå inn på nb.no eller bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket er det, uansett hvilken av adressene du velger), og søke opp den angitte boken selv. (Kan det være at du prøvde å gå inn med smarttelefon, Lillevi? Aner ikke om det har noen betydning jeg, egentlig - men forleden lenket Strindin til en Dagbladet-kronikk FRA en smarttelefon, og da fikk ikke JEG tilgang fra min pc.... Det er en liten håndfull som har rapportert at de HAR åpnet lenken og vært inne og lest, derfor skulle jeg tro at lenken i seg selv fortsatt er i orden...)

Apropos Kristiansen: "Denne må være noe for Lillevi," tenker jeg mens jeg leser Jomfru Lide - både fordi den foregår i Trondheim, OG fordi den foregår omtrent samtidig som Falkbergets Nattens brød. Ja - og så fordi den er bra, da! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det må ha vært noe midlertidig, nå kom jeg i hvert fall inn (pc-en min driver med mye rart, tror den snart har tjent sin tid... det gjelder for så vidt også telefonen, som er flere generasjoner fra smart....).
MEN - jeg strever så mye der inne i det fantastiske Nasjonalbibliotektet, både med å tilpasse sidene til skjermen slik at de blir nogenlunde lesbare, og med å finne frem i boken. Dette tekniske overskygger alt som heter leseglede, grrr. Jeg kan antakelig ikke skylde på pc-en her; det er vel min vegring mot å sette meg inn i alt dette...

Jomfruen har jeg på hytta (på papir!). Grunnen til at den har sakket akterut i lesekøen, er en tråd for lenge siden der to bokelskere var skjønt enige om at den var gørrkjedelig. De roste Klokken på Kalvskinnet, noe jeg også gjør, og dermed ble jeg litt tvilende til Jomfru Lide.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja du vet - smak og behag.... Jomfru Lide treffer hos meg, i alle fall. Jeg fryder meg særlig over at Kristiansen lager tredimensjonale mennesker ut av personene i handlingen - det er mennesker med både gode og dårlige trekk, ikke pappfigurer, jeg ser for meg mens jeg leser. Og i tillegg får jeg altså et innblikk i et stykke av trondhjemsk og skandinavisk historie som jeg ikke visste noe om fra før. Når du kommer så langt, blir det spennende å høre hva du synes om jomfruen, Lillevi!

Ad Nasjonalbiblioteket: det er vel en ganske utbredt oppfatning at NB ikke har truffet helt med funksjonaliteten på sidene sine. Det ER litt for vanskelig å navigere i boksøket, og å komme tilbake til trefflisten om man vil dét. Men om man først har funnet den boken man vil ha, synes jeg det går fint å lese den inne på nb.no - jeg foretrekker papir, men noen av de sære bøkene jeg er interessert i, er ikke særlig tilgjengelige på gamlemåten. (Jeg er prinsipielt en varm forsvarer av papirboken, så dette er nest-best-løsningen.) Men akkurat når det gjelder Johan Borgen så er jo han ofte å se ute på bruktmarkedet, så for hans vedkommende er man ikke så avhengig av nb.no/bokhylla.no. Du har da vel sikkert også Borgen i egne hyller du, skulle jeg tro....?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "lidet" meg gjennom Jomfru Lide en gang for mange år siden, og syntes nok den var litt langtekkelig. Fikk den, Nattmannen og Klokken på Kalvskinnet i en ettbindsutgave en gang på åttitallet, og Klokken på Kalvskinnet var vel den beste. Hvis jeg husker riktig, da - den med Adrian Posepilt. Den gikk også som hørespill i radioen en gang. Jeg leste som sagt dette for lenge siden, mulig sent på åttitallet, og bøkene framsto for meg da som litt gammeldagse og omstendelige...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var nettopp inne. Jeg har mobilbredbånd, men måtte vente bitte grand før bilde kom. Takker den som kom med linken. Det er bare her at slike snop legges ut. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoensiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine Sundal