"Og noe vi stadig hører er at boklover og fastprissystemer blant annet er tilstede for å sikre at mer enn bare bestselgere får hylleplass - for å sikre at debutanter får en mulighet. Men det er der det kræsjer litt for meg som forbruker...

Det er vel og bra at smal litteratur gis ut, men det hjelper lite når fastprisen er så høy at jeg ikke har råd til å risikere pengene på nye forfattere jeg ikke kjenner til... Når sant skal sies er jeg nesten aldri interessert i å betale 332 kr (dette er inkl. de 12,5% avslag) for ei bok..."

Dette kan jeg skrive under på. Jeg tror overhodet ikke fastpris sikrer bredde osv. Jeg tar mange flere sjanser på å lese nye forfattere på andre språk=lavere priser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Men du må jo ikke kjøpe bøkene når de er nye? Jeg kjøper stort sett bare billigutgavene. Ikke bare fordi de er billigere, men fordi de er lettere å bære med seg og tar mindre plass i bokhylla... Ei bok blir jo ikke dårligere av å vente en stund :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, selvsagt. Men selv de rimelige utgavene er, som nevt i innledningsinnlegget, en god del dyrere enn hva jeg finner av godbiter på andre språk/kjøpt fra utlandet. Hvorfor må forlagene ta mer penger for norskutgitte bøker? Som nevnt, leser nordmenn mye, så det er nok ikke bare fordi vi ikke er mange i dette landet at de tar seg rundelig betalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Gjorde et søk på Tanum nett for å sammenlikne priser, og valgte å se på en heftet utgave av Håkan Nessers "de ensomme". På norsk koster den 149 og på svensk 44, en forskjell på 105,-. Jeg skjønner fan ikke hvordan det er mulig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

5 mill nordmenn, 10 mill svensker, x mill svensktalende finner?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, bøkene blir ikke dårlig av å vente en stund. Men problemet er gjerne det at om boka ikke selger noe særlig når den først blir gitt ut, så er det mindre sjanse for at den blir gitt ut som billigutgave og større sjanse for at den skyves lenger og lenger bakover i hyllene hos bokhandelen før den forsvinner helt. ;) Jeg vil tro at forlagene ser på salgstall når de bestemmer seg for hvilke bøker som skal gis ut i flere opplag, og eventuelt i pocket. Dermed er det ikke den smale litteraturen som gis ut billig, og problemet forblir det samme: bredden er der, men jeg har ikke råd til å gamble på den (med mindre de havner på restesalg osv).

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Flere gode poenger her, Julie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka blir overhodet ikke dårligere av å vente en stund. Men det er jo utrolig irriterende og til tider frustrerende å måtte vente med å kjøpe seg en bok man virkelig har lyst på pga prisen. Spesielt hvis det er en bok som blir filmatisert, da røpes jo mye av handlingen før man har fått lest første ord....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliChristofferJarmo LarsenKirsten LundGeir SundetEirik RøkkumHilde Merete GjessingEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågritaolineConnieHelge-Mikal HartvedtHarald KAliceInsaneMartinMads Leonard HolvikMarteSolHeidi HoltanLinda NyrudHelena EReadninggirl30Tor Arne DahlTanteMamieVegardAnn EkerhovdRufsetufsaVibekeCathrine PedersenTheaNils Egil LieelmeIngeborgBjørn SturødLilleviGro Anita MyrvangVannflaskeEgil StangelandDemeterStig T