Etter å ha lest en hel masse såkalte bokomtaler på Hjem-siden, lurer jeg på om det er flere her som misforstår opplegget. På en boks side kommer "Skriv en bokomtale" FØR "Start en diskusjon om boken". Mistenker at en del bokelskere rett og slett velger det første først, altså "Skriv en bokomtale" uten egentlig å tenke igjennom hva en bokomtale er, og om det er det de vil skrive.

Jeg foreslår et forsøk - bytt om på disse to, slik at diskusjonene kommer FØR bokomtalene. Kanskje vi da slipper fullt så mange diskusjonsinnlegg under det som skal være bokomtaler.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Et særdeles godt og enkelt forslag, som godt kan være mye av løsningen på hele problematikken. De fleste som produserer veldig korte bokomtaler er antakelig folk med et litt perifert forhold til bokelskere, som ikke er klar over denne todelingen, og som heller ikke får med seg diskusjoner som denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tenkt på det samme, Lillevi. Det kan nesten virke som om den gamle diskusjonstråden "start en diskusjon" nå har blitt "bokomtaler" istedet og det blir jo helt feil. Jeg forstår jo at det ikke er mulig å legge altfor mange premisser for hvordan omtaler av bøker skal være, men en ting er ihvertfall sikkert og det er at "jeg synes boken var interessant og spennende, og jeg anbefaler den" IKKE er en "bokomtale" Det er ihvertfall ikke nok til å gjøre meg nysgjerrig på den. Du kommer med et godt forslag, men hvorfor ikke være enda mer presis: 1. Start en diskusjon om boken. 2. Skriv en omtale av boken basert på innhold og språk (litterær kvalitet).
Jeg synes det er bedre med få og gode bokomtaler enn mange korte og intetsigende. Jeg mener absolutt ikke at omtalene skal være "proffe" men gi et godt inntrykk av boken, og årsaken til at boken er leseverdig eller ikke. Det er også viktig å presisere at heller ikke "proffe" omtaler får meg alltid til å lese en bok. For som kjent "smaken er som baken, den er delt".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Men et annet sted i tråden ble det sagt at det ikke skulle diskuteres under bokomtaler. Det håper jeg vi kan. Min idealform er som Taklos over her: fyldige omtaler med en god diskusjon under :0)!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har sagt noe om det lenger nede i tråden , og synest kommentarer/diskusjoner er interessant å lese og bør ligge synlig under bokomtaler og komme fram i "sist sagt". Jeg tror det kan bli mer fart over diskusjoner og meninger rundt den enkelte bok.
Bokomtaler som inneholder kun en setning o.l. er etter min mening helt uintressante, eller kun henvisning til blogger. Det er jo her inne på bokelskere vi skal diskutere og ikke i blogger, eller?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlaging