En flott bok med lite tekst og masser av bilder fra nordmennenes tjenestesteder på østfronten. En bok som jeg har lest / sett i mange ganger. Jeg elsker den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Fra starten i januar 1941 meldte de første 200–300 seg, men rekrutteringen skjøt først fart etter det tyske angrepet på Sovjetunionen juni 1941. Noe over 5000 personer kom til aktiv fronttjeneste, mer enn 700 falt, og noen kom ikke til rette. Etter Frontkjemperkontorets statistikk var det juni 1944 1700 mann ved fronten, og ca. 300 bak fronten. Av disse ca. 2000 frontkjemperne hadde ca. 200 offisersutdannelse, ca. 350 var sykesøstre («frontsøstre»). Frontkjemperne fikk straff som landssvikere etter krigen.
Hanna Kvanmo var en av "frontsøstrene".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig om at det er en god bok, men det var ikke tjeneste det de gjorde. De drev med forræderi og var landssvikere. Quislinger var og er en skam for Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Readninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland Skjeggerud