James Choke er en grei gutt som dessverre har det med å være på feil sted til feil tid og ender dermed fort opp i slåsskamper. Han kjeder seg på skolen, men er vanvittig god i matte. James’ liv blir snudd på hodet da hans overvektige mor dør, han blir plassert på barnehjem mens lillesøsteren Lauren blir sendt til faren sin, Ron, James stefar.

På barnehjemmet deler James rom med den ryddige og pliktoppfyllende Kyle. James synes Kyle er grei, men kanskje litt for pliktoppfyllende. På ny skole klarer James å bli venner med skolens største bøller som lurer ham til å stjele øl. Han blir tatt og ender opp på politistasjonen, hvor han får beskjed om at hvis han ikke får livet sitt på rett kjøl veldig snart vil han ende som en ungdomsforbryter og fremtiden hans vil være ødelagt.

Så, ut av det blå, blir James plukket opp av CHERUB, en hemmelig organisasjon som trener opp barn til å bli spesialagenter. Barn kan nemlig få tak i informasjon som voksne ikke klarer å få adgang til fordi de virker uvitende og uskyldige. CHERUB tar inn foreldreløse barn, gir dem skolegang og opplæring i språk, kampsport, spionasje, bombelaging, alt en barneagent trenger å vite. Det viser seg at Kyle er spesialagent selv og at det er ham som har anbefalt James til organisasjonen. CHERUB vil rekruttere James til å bli agent, men da må han legge det gamle livet sitt på hylla og begynne på CHERUBs harde og utfordrende opplæringsprogram. James innser at livet hans er ved et veiskille, han kan enten fortsette på veien mot å bli småkriminell eller han kan prøve på et nytt og bedre liv som CHERUB-agent. James synes valget er rimelig enkelt, han velger å bli agent, men herfra blir ting vanskelige. Han må bestå en del opptaksprøver for å se om han egner seg som barneagent, han må lære seg å svømme og han må igjennom 100 dagers grunnopplæring. Vil James klare å gjennomføre grunnopplæringa på CHERUB, vil han i det hele tatt overleve?

Dette er en spennende ungdomsroman med mye action. Her er det spenning fra begynnelse til slutt og CHERUB-serien har hatt stor suksess verden over. På engelsk er det utgitt 12 bøker om James, og det er allerede blitt begynt på en ny serie om en annen CHERUB-agent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein