Har ikke lest den, men jeg har lest andre, gode bøker av Vigdis Hjort: - Hjulskift, som er nevnt her, og Hva er det med mor, som også er veldig god. De to var ganske forskjellige, så jeg vet ikke hva som er en typisk Vigdis Hjort-bok... Jo, og en til har jeg lest, tror det var den som het "Fordeler og ulemper ved å være til". Den likte jeg godt underveis, selv om den som mange moderne romaner munnet litt ut i ingenting.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har lest:
Drama med Hilde
Hjulskift
Snakk til meg og
Tredve dager i Sandefjord.

Jeg liker bøkene, hun skriver om rollekonflikter og identitets problemer sett fra et kvinneperspektiv. Rollefigurene (kvinnene)søker hengivenhet og bekreftelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den eneste Vigdis Hjorth-romanen jeg har lest var "Fordeler og ulemper ved å være til" - og jeg syntes den var platt. Bra idé, jeg likte utgangspunktet om en alenemor som tar med seg datteren og kjøper et pensjonat i Vestfold for å starte på nytt. Men så klarte ikke forfatteren å holde på interessen min. Boken er så tynn at jeg fullførte bare for å kunne være sikker på at jeg ikke gikk glipp av noe - men livet er for kort til at jeg har tenkt å bruke tid på flere bøker av Hjorth. Det finnes SÅ mange andre bøker jeg heller vil fordype meg i. (Og jeg har tenkt å bli nitti, bare så det er sagt.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vigdis Hjorth er en ganske produktiv forfatter, men bøkene hennes er av noe varierende kvalitet synes jeg. Av de jeg har lest er min favoritt "Tredje person entall".Vet ikke om du har lest denne. Den er bare fantastisk god, og handler om en kvinnes vei mot undergangen. Boka tar for seg en vanskelig mor/datter relasjon, selvrealisering og selvdestruksjon, boka tar også opp filosofiske spørsmål og er svært godt skrevet. Skal en lese bare en Vigdis Hjorth bok kan jeg anbefale denne!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma