Jeg lo høyt flere ganger mens jeg leste denne boken. En herlig historie.

"Dirk Moeller didn't know if he could fart his way into a major diplomatic incident. But he was ready to find out."

Slik begynner denne fantastiske science fiction historien, hvor helt absurde hendelser blir fortalt med slik troverdighet og bravur at man svelger det rått, for så plutselig å innse hva man leser, og le høyt i sjokk. The Android's Dream er den mest underholdende boken jeg har lest på lenge.

Boken starter med at en menneskelig diplomat fiser ihjel en diplomat fra Nidu-romvesnene. Hvorfor? Det er en lang bakgrunnshistorie som bunner ut i en slakter med hjerteinfarkt. Hvordan? Det er ganske komplisert, men kan kort forklares i at Dirk Moeller hadde stukket noe maskineri oppi rompa.

Dette mordet skaper store problemer, og jorden er nå på randen til krig med Nidu-romvesenen. Men det er håp: Hvis de klarer å komme opp med en spesiell type sau (ja, sau) av rasen "Android's Dream" som Nidu-ene trenger til kroningsseremonien sin, så vil jorden bli spart.

Og hvis du synes fisemord og sauejakt høres utrolig ut, så bare vent. Det er ingenting i forhold til hva som kommer. Jeg kan nevne en lamme-kirke hvis opprinnelse kan minne litt om scientologien...

Denne leste jeg nærmest i ett strekk, var helt umulig å legge i fra seg. En av de morsomste bøkene jeg har lest. Et must for alle som liker humor eller science fiction.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth