Jeg burde vel vente til i morgen med den endelige dommen - men å nøste opp alle løse tråder og bringe oss inn i det ordentlige Dickens-universet skal godt gjøres i løpet av en sluttepisode.

Som vanlig stemmer ikke filmen med bildene jeg har i hodet. Smia er på feil side av huset, Miss Havishams hus og hage er helt feil, lokalsamfunnet rundt Pips barndomshjem er fullstendig usynlig. Og de uforlignelige Dickens-digresjonene som gir historien dybde og farge, har så langt latt vente på seg.

Den forrige filmatiseringen av Great Expectations ble gort i 1999, såvidt jeg har brakt i erfaring - hvorfor gjøre en ny allerede nå? Den nye Pip er riktignok litt av en lekkerbisken (den stygge andungen som ble svane?), men jeg kan ikke forestille meg at BBC produserer TV-serier bare for å lansere vakre fjes?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg tror du er inne på noe vesentlig, savner den spesielle Dickenske-stemningen - for ikke å snakke om den underfundige humoren.

Når siste episode går i kveld, sitter jeg på toget.... siste billett til toget før gikk rett for nesen på meg. Håper jeg får sett episoden på nettet senere, kanskje serien tar seg opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A