Hva synes dere om filmatiseringen? Jeg er skuffet, dette blir for fragmentert for meg. Jeg får ikke handlingen helt med meg, blir ikke grepet av personene. Dessverre, BBC, det holder ikke med vakre, storslagne bilder, flotte kostymer og særegne skikkelser, når tråden og dybden mangler.

Jeg har ikke lest boken - enda. Men det bør ikke være en forutsetning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Det er lett å kjenne igjen den mørke og dystre londonstemningen vi har blitt kjent med fra bøkene, desverre er det altfor lite av den underfundige humoren Dickens ofte bruker for å lysne opp i elendigheten. Høydepunktet var helt klart Miss Havisham og Herbert Pocket, Pip selv synes jeg ble for stiv og lite troverdig.
Alt i alt likte jeg den, men jeg synes den manglet endel og jeg tror ikke de har klart å gjenskape Dickens univers. 

Jeg har ikke lest boka og det tror jeg var en fordel, for jeg mistenker at historien er litt tynn i forhold. Det er vanskelig å få med alle nyansene i en filmatisering, spesielt når forfatteren er veldig god på akkurat det. Den fikk meg uansett til å bli nysgjerrig på boken og jeg gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt skuffa.

Little Dorrit var bare fantastisk, men denne nådde ikke helt opp. Ingen av de to hovedpersonene gjorde særlig inntrykk. Den mannlige hovedpersonen som vi ser mest av var veldig god som liten gutt, men den ungdommelige varianten av samme person var et glatt steinansikt uten innlevelse og evne til å formidle. Samme sak med hans "love interest".

Får nok gi Gillian Anderson (Scully fra X-files) credit for sin rolle, og det samme for den velgjørende skurken og den onde smiegutten.

Badguys er alltid stas hos Dickens!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg burde vel vente til i morgen med den endelige dommen - men å nøste opp alle løse tråder og bringe oss inn i det ordentlige Dickens-universet skal godt gjøres i løpet av en sluttepisode.

Som vanlig stemmer ikke filmen med bildene jeg har i hodet. Smia er på feil side av huset, Miss Havishams hus og hage er helt feil, lokalsamfunnet rundt Pips barndomshjem er fullstendig usynlig. Og de uforlignelige Dickens-digresjonene som gir historien dybde og farge, har så langt latt vente på seg.

Den forrige filmatiseringen av Great Expectations ble gort i 1999, såvidt jeg har brakt i erfaring - hvorfor gjøre en ny allerede nå? Den nye Pip er riktignok litt av en lekkerbisken (den stygge andungen som ble svane?), men jeg kan ikke forestille meg at BBC produserer TV-serier bare for å lansere vakre fjes?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror du er inne på noe vesentlig, savner den spesielle Dickenske-stemningen - for ikke å snakke om den underfundige humoren.

Når siste episode går i kveld, sitter jeg på toget.... siste billett til toget før gikk rett for nesen på meg. Håper jeg får sett episoden på nettet senere, kanskje serien tar seg opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg å si meg enig med deg. Nå er det ikke lenge siden jeg las boka og da sa jeg : Sterk begynnelse, midten ok, slutten spennende. Det er hovedtrekkene jeg følte etter endt lesning.
Fjernsynserien synest jeg er ganske så overfladisk og uspennende, til og med skuespillerne får meg ikke engasjert og betatt.
Fare for at siste del ikke kan lappe på den tamme forestillingen fram til nå.
Vet jeg er ikke nådig, men det var lite dybde i denne dramatiseringen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er einig med alle dykk som har ytra dykk negativt om filmatiseringa. Dette er vel eit forsøk på å gå utanom den tradisjonen som har festa seg - men som jo er nettopp den som vi elskar: stemninga, miljøet, humoren, ja det dickenske. Eg las at publikum og kritikarane i Storbritannia likte denne versjonen, men at ekspertar på Dickens var sterkt negative. Då er vi vel kategoriserte. Forresten - ein del av senene mellom Pip og Magwitch på slutten var slett ikkej dårlege!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg likte det eg såg, eg! - Spesielt godt likte eg scener og setting. Fantastiske bilde! Var svært fornøgd med å få Dickens som underhaldning i romjula. Har alle episodene opptekne , så eg kan sjå det igjen - om eg får lyst. (Kanskje etter ein repetisjon av boka?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, så variert er smaken, og så mykje ligg det i Dickens! For meg vart serien ein liten nedtur, men med sekvensar eg likte innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes også serien som nå har gått i NRK ble en nedtur. Men, ærlig talt, når ble filmatiseringen av en god bok bedre på lerretet? Jeg bare spør?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så det var ekspertene som ikke likte det de så i England, og vi... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Helen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  Frøysaa