Dette er en skikkelig tøff og brutal bok. Og det har ingenting med zombie-invasjonen å gjøre. Det meste av boken foregår fr den starter. Hovedpersonen B Smith er en usympatisk London-bølle. Stjeler, mobber og lager bråk. Jeg likte absolutt ikke B i begynnelsen, nå er jeg litt mer usikker. Faren mishandler både B og moren, og er i tillegg en skikkelig rasist. Det er tydelig at faren har påvirket B, og har nok skylden for at B er såpass en ugangskråke. B innser dette selv, med et skikkelig støkk, da skolen drar på en Holocaust-utstilling på museet. Nå må B ta et oppgjør med seg selv og sitt forhold til faren. Og så kommer zombie-invasjonen og setter det hele helt på spissen. Når katastrofen er der, og man må kjempe for å overleve, da finner man ut hvem man virkelig er. Jeg kan sitere faren til B når de er på flukt og zombiene holder på å ta dem: "Hiv svartingen til zombiene!".
Dette er en ganske sterk bok, både emosjonelt og når det gjelder blodige og groteske zombie-scener. Jeg er litt overrasket over at en slik historie er stilet mot ungdom og ikke voksne.
Det er ikke ofte jeg leser en bok i en gang, uten pause, men denne krevde det. Neste bok i serien (har forstått at det skal totalt bli tolv) kommer ut i januar, og jeg har nå forhåndsbestilt den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald AndersenBente NogvaSolveigFindusLilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdEivind  VaksvikAva