Forfatteren forteller i denne boka om sine opplevelser under andre verdenskrig og i årene etter dette. Som jøde ble både han og foreldrene internert i Auschwitz. Selv om minnene hans med årene har blitt svekket og mye er fortrengt, klarer Buergenthal å levendegjøre sitt vitnesbyrd.
Som 10 åring ble han skilt fra sine foreldre, og måtte klare seg som best han kunne på egen hånd. På mirakuløst vis overlevde han holocaust grunnet en rekke tilfeldigheter. Men farene var ikke over ved krigens slutt. For hvordan skulle han klare seg på egen hånd? Takket være nordmannen Odd Nansen reddet han livet i de kaotiske tidene som fulgte etter freden, da varemangel og sult fremdeles var et problem i Europa.
Buergenthal har viet hele sitt voksne liv til kampen for menneskerettigheter. Som dommer ved Den internasjonale domstolen i Haag har han fulgt folkemordet i Rwanda, på Balkan etc.
Bokas styrke er at den er skrevet som et innlegg til forsoning - ikke til ytterligere hat. Dette er en viktig bok som virkelig kan anbefales! Trond Brænne leste nydelig!
Viser 4 svar.
Jeg har nettopp lest denne boken, og som deg synes jeg det var fint å lese om forsoning fremfor hat, noe forfatteren selv sannelig lever etter også profesjonelt, gjennom sitt virke i Haag. Har du lest Odd Nansens bok "Tommy" som omtales i "Et lykkebarn"? Jeg har faktisk ikke hørt om den en gang, men den omtales som en bestselger i sin tid.
I likhet med deg har heller ikke jeg hørt om boka "Tommy".
Hørte den og på lydbok. Har kjøpt papirutgåva, men ikkje lest. Fantastisk historie frå virkeligheten!Skil seg ut med at det går så godt med dette Holocost-barnet i ettertid.Og at han brukar si livserfaring i sitt yrke som dommar.
Jeg leste den i bokform og syns den var kjempe bra. Tenk å hatt sånn flaks, han har jo overlevd mangt. Og ble så glad da han ble gjenforent med moren. Jeg syns deet er veldig intr å lese overlevendes historier og denne fenga meg veldig. Jeg skulle gjerne likt å lest "Tommy". =)