Oi, år 3000, det høres interessant ut, er selv besatt av programmer som viser hva som vil/kan skje med/uten mennesker de neste 100 til 1000 årene. Fremtiden er alltid et fascinerende tema. Det er forsåvidt fortiden også, spesielt så langt tilbake i tid. Fant en link som kanskje kan ha noe: historicalnovels

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, det å tenke 1000 år fram i tid gir et helt annet perspektiv på ting! Man er så vant til å tenke kun på sine tilmålte 80 år, dermed blir framtida for de som lever etter oss liksom ikke så viktig. En fin øvelse.

Takk for fin link!!
Tydelig at Jean M Auel inspirerte forfattere til å skrive romaner med handling fra fortiden, for her var det mye som omhandler steinalderen og vel så det. Men noen fra bronsealderen også, jeg merket meg særskilt:
J. S. Dunn, Bending the Boyne (2011), about people of Bronze Age Ireland before the coming of the Celts
Lindsay Townsend, Bronze Lightning (2009), historical romance about a woman in Minoan Crete and a man from the area of Stonehenge, set in 1562 B.C.
Spennende! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glad linken var til hjelp! Hadde en liten periode da jeg var yngre hvor jeg var utrolig fascinert av gammel fortid og slukte alt jeg kom over som var satt til den tiden. Skulle gjerne fordypet meg i akkurat disse temaene fremover, men nesten hver gang jeg planlegger å lese noe blir det ikke noe av, så det blir vel litt tilfeldig om det blir noe av det i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma