Den boka jeg husker å ha slitt mest med, er "Det svundne er en drøm" av Aksel Sandemose. Den ble rett og slett litt for massiv og full av digresjoner for meg. Men selv om jeg jeg bare ga den en treer, anerkjenner jeg bokas litterære kvaliteter, og syns det var greit anvendt tid.

To bøker som var skuffende, selv om jeg ikke nødvendigvis slet livet av meg underveis, var "Middagen" av Herrman Koch og "Mordets Praksis" av Kerstin Ekman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hvis du hadde lest Hjalmar Söderbergs "Dr. Glas" først, ville du nok likt og forstått Kerstin Ekmans "Mordets praktik" bedre! Jeg synes begge bøkene er fantastisk godt skrevet og det er bøker jeg aldri glemmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var akkurat det jeg gjorde. Jeg siterer fra min egen omtale:

*Jeg skulle gjøre en skikkelig jobb her, og leste "Doktor Glas" før jeg gikk løs på "Mordets praksis". Etter å ha lest begge bøkene er det viktigste resultatet at jeg spør meg selv hvorfor Kerstin Ekman har skrevet en historie som i all hovedsak er fortalt før.

De første 60 sidene er denne boka så lik originalen i både sti og innhold at jeg får en følelse av plagiat. Siden blir forskjellene klarere gjennom at "Mordets Praksis" er mer moderne i form og språk, men historien/temaet er stadig svært likt.*

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas