En hel bygd er slaktet ned og hele Sverige er i fullstendig sjokk. Saken vekker også internasjonal oppmerksomhet. Politiet står helt uten spor, og har absolutt ingenting å gå etter.

Dommeren Birgitta Roslin er i slekt med noen av ofrene, og hun starter sin egen etterforskning. Dette fører henne helt til Kina. Under oppholdet i Kina opplever hun merkelige ting. Det hele starter med at hun blir utsatt for veskenapping, og det kinesiske politiets håndtering av saken er høyst besynderlig. Hvilke motiver har de, og hva skjuler de? Har hendelsen noe å gjøre med det som skjedde i den svenske bygda?

Det viser seg etter hvert at noe av svaret på gåten rundt massakrene er å finne tilbake på 1800-tallet, både i Kina og i USA.

Boka gir et interessant bilde av dagens Kina og problemer med overbefolkning samt vestens måte å betrakte den kinesiske kulturen på. Et liv synes lite verdt. og det kan koste dyrt å komme i veien for større interesser.

Selv om boka er svært velskrevet, ble jeg ærlig talt litt skuffet. Skuffelsen skyldes nok i det alt vesentlige at denne boka har blitt for oppskrytt etter min mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg ble også skuffet. Ikke fordi den var oppskrytt,men fordi jeg syntes den ble rett og slett kjedelig i lengden, bokstavelig talt. Altfor lang og altfor vidtfavnende - og ikke troverdig etter mine begreper. Av og til blir selv Mankell litt for ambisiøs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

den ble utrolig kjedelig i lengden.. Hva som skjedde her og der i verden for 100 år siden er ikke veldig interessant, i alle fall ikke de mengdene vi får servert her i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lese ein god del Mankell, men denne skuffar litt! Han skriv godt,og tidvis spennande, men denne gongen sit eg som lesar tilbake og kjenner meg litt snytt...Greier ikkje å forstå motivet for å massakrere ei heil bygd på grunn av noko som hende for 140 år sidan..At Ya Ru var psykopat er tydelig, men likevel..Nei, får riste av meg denne og finne noke meir lystelig i bokhylla..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er vel en type innlegg som bør merkes med at det avslører i overkant mye om innholdet i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig det..(og beklagar i så fall)...men trur likevel at einkvar lesar vil finne ein god del å spekulere på mens dei les...eg for min del sit att med ein god del spørsmål, så viss det var ein del av forfattaren si meining, så har han oppnådd det han ville, iallfall her...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med boka nå, og synes den er veldig spennende så langt. Klarte nesten ikke legge den fra meg i går kveld. Det kan jo selvsagt skyldes at jeg ikke hadde så høye forventninger til boka etter den blandede kritikken den har fått bl.a. her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg