Adam, Håkon, Fats og Einar har kjent hverandre helt siden de gikk på barneskolen. Nå har de blitt 40 år og har bestemt seg for å fullbyrde en gammel drøm; en reise rundt i Amerika. Einar trekker seg i siste liten, men de andre reiser av gårde.

Vel fremme kjøper de en gammel pickup og setter av sted. Målet er Golden Gate-brua i San Francisco. Alle tre har forlatt sine noe miserable liv i Norge, men opplever at det ikke er mulig å flykte fra fortiden.

Under veis møter de mange - skumle typer, rasistiske politifolk, paranoide som er vel lette på avtrekkeren, voldelige etc. Amerika blir ikke helt slik de har tenkt.

Dypest sett er dette en historie om vennskap, savnet av kjærlighet, funderinger over livet og det de har oppnådd så langt i livet - eller aller mest om det de ikke har klart å oppnå. Levi Henriksen har igjen levert en flott roman!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg tenker at Amerika ble et symbol på det livet de håpet de skulle få. Amerika viser seg å være like full av u-svinger, ambivalenser og gåter som fortiden kunne vise til. Og til syvende og sist handlet det om små og store valg i livet; det å gripe sjansen når den bød seg. De reiste ut som en guttegjeng med en pakt om at livet skulle ende i SF om de ikke klarte å gripe livet som det bød seg. De endte forsåvidt som tre enkeltindivider som forsøkte å ta ansvar for eget liv og valg.
Jeg likte ikke de aller siste sidene i boka. Det ble for febrilsk og uklart. Jeg ønsket meg enda flere svar og litt mykere landing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er Levi Henriksen på noko av sitt beste, i alle høve innimellom - presist oppsummert i kommentaren din.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marit AamdalRisRosOgKlagingGro-Anita RoenToneRandi Annie FramnesSynnøve H HoelElin SkjerengLeseaaseSiljeDaffy EnglundJan-Olav SelforsAlice NordliMarianne AugustaMathias HyllestadRoger MartinsenBjørg L.Lene AndresenNinaEmil ChristiansenEckhoffAnne-Stine Ruud HusevågTone SundlandHarald KHanne MidtsundLibraritas vIngunn SLeseberta_23Marita LoeJohnny OlsenTorill Elisabeth RevheimtuhamreMarit HåverstadVersionMarianneNaitsAndreas BokleserLilleviErikBabynemiAjiniakraIda