Jeg valgte å "lese" denne boka som lydbok. Og FOR en bok! Det er ikke ofte jeg synes det er en fordel at forfatteren selv leser, men her kunne jeg ikke tenkt meg noen andre! Det faktum at nettopp Edvard Hoem leser, løfter boka enda høyere. I tillegg er det et pluss at den er skrevet på nynorsk, fordi dette ganske enkelt gjør den poetisk.

Dette er en modig bok. Hoem skriver om sin egen families dypeste hemmeligheter. Spesielt det han forteller om sin far, som ble presset til å overta odelsgården - noe som gjorde at han måtte gi slipp på den kvinnen han elsket og hadde lovet en fremtid - og måten moren hans spilte ham ut, gjorde inntrykk på meg. Forfatteren selv prøver å forstå sin farmor, og fordømmer henne ikke. Dette er styrken i boka, dvs. den manglende fordømmelsen av mennesker som handlet på en måte som var naturlig i sin tid, men som i dag ville vært ansett som pur egoisme.

Jeg endte opp med å lese det meste av det Hoem har skrevet etter denne boka.

Godt sagt! (21) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Er enig meg deg i denne omtalen, Rose-Marie.
Boka er vakker, poetisk - og han greier å formidle foreldra sin vanskelege veg mot kjærleik og ekteskap utan å verte sentimental.
Hans skildring av to menneske han set høgt er både inderleg og vakker.
Han har mot til å avsløre hendingar som mange vil sjå på som stor skam, endåtil i dag.

Synest også at han får fletta inn både historiske hendingar og livet i eit indremisjonsmiljø på ein god måte.
Mitt terningkast landa på fem pluss.
Ei sterk bok som vil sitte i minnet lenge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også nå hørt ("lest") denne på lydbok, lest av forfatteren selv, og jeg ble meget rørt av denne fortellingen om hvilke hendelser som førte foreldrene til Edvard Hoem sammen.
Veldig glad for at jeg fant denne lydboka på tilbud for bare noen dager siden.
Dette er jo som et viktig stykke Norgeshistorie.
Flott og gripende beskrevet og lest!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hoem er ein stor forfatter. Har heldigvis ein del bøker eg ikkje har lest enno, men denne her var berre heilt utruleg. Las den medan eg og min far var på hytta! Tenk å klare å skrive ei så fin bok om sine foreldre!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Edvard Hoem ble støtt ut i "det ytterste mørket" og strøket av forfatterlisten etter at vi måtte lese "Kjærleikens ferjereiser" på gymnaset (i forhistorisk tid). Snakk om å drepe ungdommens leserglede! Men så dukker denne boka opp i Bokklubben, men jeg kjøper den ikke, jeg låner den på lydbok av min far (ikke dagligdags det heller akkurat...). Og for en overraskelse! Jeg skal ikke lese alt av Hoem, men han har fått oppreisning og et nytt liv etter døden. Historien er godt, ærlig og nært fortalt - uten kliss og banaliteter. Jeg ble dypt rørt flere ganger. Vi skal ikke så langt tilbake før livet i Norge var et slit!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å, "Kjærleikens ferjereiser" - var ikke det også en film eller tv-serie - som var usigelig traurig? Har ikke lest boka, og forbinder den ikke med Edvard Hoem, men har bare fryktelig dårlige assosiasjoner til den tittelen..!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så morsomt å høre! Jeg er dødsfascinert av Edvard Hoem! En periode leste jeg absolutt alt jeg kom over av ham. Helst som lyd - med ham selv som oppleser. Ikke bare er han en fantastisk forfatter, men han har så nydelig oppleserstemme! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, han har en god lydbokstemme. Dessuten ga det boka en egen dimensjon at han leste den selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner at jeg blir nysgjerrig på boka, på å høre stemmen hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den, og det var også fantastisk. Kanskje jeg velger den som lydbok en annen gang. Denne tåler å bli lest 2 ganger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så koselig at du er med oss fra Gran Canaria. Jeg skal legge til Edvard Hoem på min laaange ønskeliste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er forskjellige, det er sikkert. I ettertid skjønner jeg egentlig ikke hvorfor jeg leste denne boka. Følte at det ble for nært og litt klamt, og det burde jeg nok ha skjønt før jeg begynte å lese. Han kunne valgt å skrive en roman om temaet - da ville foreldrenes tanker og følelser ha vært troverdige. Jeg tror ikke barn noen gang kan gjette seg til hva som foregår i foreldrenes hoder (og hjerter) - og det er en alt for krevende øvelse å forsøke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde den også som lydbok, med det samme den kom ut.....litt annerledes enn en vanlig roman dette. Interessant å lese slikt til en avveksling...det rare var at det føltes ikke som noe "dyneløfting" heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For ei bok, for ei ærlig bok. Jeg synest Edvard Hoem skriver sin familie's historie på en varm måte, den pirker i følelsene til leserne og får fram mye empati i allefall gjorde den det hos meg.
Selv om jeg las boka hørte jeg på en måte Hoem's lune stemme i mitt hode.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra å høre, for denne lydboka har jeg nettopp lånt hos min far. Gleder meg til å begynne på den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lyst å si : - " Og FOR en bok ! " selv om jeg leste den selv og ikke lyttet til den. Det var noe med stemningen jeg gikk inn i mens jeg leste den. Det var som å være der selv, eller i det minste se det hele på film rett framfor seg. Greide nesten ikke å legge boka fra meg de gangene jeg var nødt. :-)

Det at boka er skrevet på nynorsk tenkte jeg ikke over før jeg var langt inne i boka. Men det passer til innholdet i boka og har nok vært med på å gi den den stemningen jeg fikk da jeg leste den. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hoems "heimlandet barndom" foreligger også som lydbok, lest av forfatteren. Har nettopp hørt den. den handler om forfatterens egen familie og oppvekst. Anbefales

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt de fleste av lydbøkene med Hoems bøker - også "Heimlandet. Barndom". ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

EmilieskIngunn SAnne-Stine Ruud HusevågBjarne AashaugTherese LierK. H.Julie StensethBoktimmyMarit HåverstadGVAnjaTine SundalLilleviIdaMariarThea EmilieHeidiKikkan HaugenKay NilsenToveHilde SWencheSteinHilde Merete GjessingTanteMamieJohn LarsenKirjalabyrinttifornixPilarisKjerstiJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenEvaIvar SandJan Arne NygaardBjørg Elin NærlandBerit RMonica CarlsenMarianneTrude OmaRandi Framnes