Velkommen

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Som pioner innen den moderne europeiske billedkunst, inntar Edvard Munch en posisjon som en av verdens viktigste billedkunstnere. Hans kunst oppleves som universell og tidløs, i dag kanskje mer enn noen sinne. Det er derfor med stor glede vi nå presenterer programmet for jubileet Munch 150. Vi skal først og fremst feire en av våre største kunstnere, men vi ønsker også å øke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs liv og kunst både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Høydepunktet i feiringen blir jubileumsutstillingen 'Munch 150", som vises i Oslo i perioden 2. juni til 13. oktober. Den vil være den mest omfattende Munch-utstilling noensinne. Gjennom over 250 verk vil den gi et helt unikt overblikk over alle perioder og sentrale temaer i kunstnerens produksjon. Jubileumsåret vil i tillegg by på et rikholdig program med utstillinger, forskningskonferanser, filmproduksjoner, konserter, teaterforestillinger, vandringer i kunstnerens fotspor, bokutgivelser og egne tilbud for barn og unge.
Jubileet organiseres i fellesskap av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Munch-museet, Og i samarbeid med en rekke private og offentlige aktører. Vi håper jubileet vil gjøre Edvard Munchs kunst enda mer tilgjengelig og styrke bevisstheten om hans store betydning og plassering i den internasjonale kulturarven. Vi takker alle som har bidratt til programmet og ønsker hjertelig velkommen til Edvard Munchs jubileumsfeiring! AUDUN ECKHOFF Direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, ELSEBET KJERSCHOW Prosjektleder Munch 150 og STEIN OLAV HENRICHSEN Direktør for Munch-museet.
Kilde: http://www.munch150.no/no/Program

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria