David er blind og har innledet et kjærlighetsforhold til Bergljot. Hun befinner seg bak en låst baderomsdør, og David forteller historien om henne og hennes liv samt om deres forhold gjennom nøkkelhullet. Vi får aldri vite hvorfor Bergljot har låst seg inne på badet.

David beskriver Bergljot som en kvinne som har flyktet inn i forholdet til ham - en blind mann - fordi hun ikke orker å se seg selv. På tross av Davids blindhet "ser" han imidlertid henne svært klart.

Jeg falt pladask for denne lille boka, som inneholder en nydelig kjærlighetshistorie fylt av sårhet og begjær. Ove Christian Owe tilførte boka en rørende følsomhet gjennom sin opplesning. Noen ganger fikk jeg rett og slett gåsehud og ble revet med. Denne forfatteren skal jeg lese mer av!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Eg synest at Selma Lønning Aarø fortener å bli lagd merke til. Og eg er einig med deg i at Ove Owe les godt; eg hade hørt riktig lenge på lydboka før eg tenkte over lesinga hans, og dette er vel eit godt teikn - eg fann ut, da eg var ferdig, at eg ikkje hadde irritert meg over noko som helst ved lesinga hans.

Men Bergljot på badet - er ikkje det fordi ho skjønner at David ikkje er som ho hadde trudd? At han har sett henne?

Det er mykje eg liker her. Vill ni åka mera? er ei bok om å sjå og om ikkje å sjå, om lys (sanning) og mørke (løgn), om å innsjå, om å forstå. Fint, alt dette, nydelege parti, gode samanlikningar og metaforar heile vegen. Men så er det summen, da, av desse vellykka delane: Er det eigentleg så mykje å skrive om, dette - eigentleg? Klarer ho å skape så god samanheng mellom den i og for seg gode tittelen og tematikken i boka som ho tydelegvis trur sjølv?

Eg tek gjerne meir av henne som lydbok, for å nyte enkelte skildringar - og så tenkje at Duun, Undset, Borgen, Vesaas og Nedreaas er på eit heilt anna plan ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Andreas BokleserKirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum