Ja ja... det tar en annen vending enn min hensikt var da jeg skrev innlegget i går, og det er helt greit. :-)
Fint at flere sider ved det å samtale/diskutere/krangle/ta vare på demokratiet/ytringsfriheten osv får plass her.

Lar denne kommentaren derfor være to-delt.
1. Tilbake til mitt utgangspungt og samle noen tråder på den plattformen
2. Blir jeg med ut i den meningsutvekslingen dette har utviklet seg til.

  1. Wikipedia definerer:
    *Samtale
    Samtale er en kommunikasjon med ord, hvor to eller flere personer snakker sammen. Samtaler er viktig for at mennesker skal forstå hverandre, og at vi skal få beskrive hva vi tenker og føler.
    Ulike typer samtaler
    dialog – hvor hver av partene i tillegg til å formidle eget budskap, synspunkter, tanker og følelser, lytter til motparten. Dialogen er karakterisert ved at man i utgangspunktet har en prinsipiell vilje til å la seg påvirke av hva motparten sier og la seg forandre av det motparten sier.
    debatt – en form for verbal brytekamp eller slåsskamp hvor målet er å vinne tilhørernes tilslutning til egen overbevisning.
    diskusjon – en samtale hvor målet i alle fall til dels er å få fram sitt eget syn på en sak best mulig og vinne motstanderens tilslutning til eller underkastelse under denne
    krangel – en følelsesladet diskusjon som involverer følelser av motvilje mot motparten og motpartens synspunkter. Sammenlignet med diskusjonen dominerer de emosjonelle elementene i en krangel.
    smalltalk (uformelt småprat) – hvor samtaleemnet ikke nødvendigvis er viktig, men hvor fellesskapet, relasjonen, samværet og kontakten eller kontaktsøkningen mellom de samtalende partene er selve funksjonen og hensikten med samtalen. Typiske tema er i norsk sammenheng været eller når bussen kommer.
    Fortrolig samtale – for eksempel mellom nære venner, eller mellom en psykiater/terapeut/lege og en klient eller mellom prest/sjelesørger og den sjelesorgsøkende.*

Det å kunne ta opp og snakke om alle livets temaer er viktig! :-)
Det er kun FORMEN jeg setter søkelyset på i det første innlegget.
Jeg har ikke vært i noen diskusjoner, krangler eller debatter her eller i andre fora på nettet, og grunnen til det, opplever jeg, er fordi jeg veldig lett lar andre få lov til å ha sine egne holdninger og meninger. Jeg ser det ikke som min oppgave å endre andre mennesker.
Om det jeg sier og skriver treffer noe...gir klangbunn og mennesket velger å se ting anneledes, og da forhåpentligvis at det beriker, så er det flott, men ikke et behov jeg har.

Frykten jeg snakker om i innlegget kommer til uttrykk i behovet for at alle andre MÅ tenke på samme måte som den som "diskuterer". MÅ ha samme sannhet, for ellers så er vedkommende stupid, lettlurt, uten bakkekontakt, osv.... Vi er da inne i det Wikipedia definerer som krangel.

Så jeg kan vel samle trådene på utgangsplattformen med de helt enkle ordene...
La andre få velge for seg i sitt liv.
Når noen tråkker over og går inn i krangel så kan en mulig exit være:
Jeg er Meg og Du er Deg... og det er helt OKEI! :-)

2
Jeg tror vi er VELDIG enige om det meste!
Jeg er for å snakke om flere fasetter enn de jeg selv har sett i en sak. Det beriker!
Jeg er for åpenhet og ønsker å kunne åpne enda mer, så Strindin, der har vi nok snakket forbi hverandre.
Hattie, det er ikke uenigheten jeg setter søkelyset på... det er frykten som kommer til utrykk i krangelen... noe som forøvrig er svært lett å se fordi vi kan alle kjenne oss igjen i den, og jo... vi er da små og redde... akkurat da... i vår egen frykt.

Noe jeg derimot ikke tror er mulig.... (men er åpen for å høre gode løsninger om du har noen) ...
er at de som ikke ønsker å tro... og som roper på bevis for at f.eks klarsyn er naturlig og i oss alle... jeg tror ikke det er mulig å finne testmetoder som tilfredstiller disse menneskene... sorry... men sånn er det bare (for meg) :-)... og den sannheten er rotet i det faktum at vi nå snakker energi, og energi er omformbar.
Mennesket selv råder over og bestemmer selv over egne energier, derfor vil ikke resultatene være like.

Og det gode i det, er at dette syns jeg er helt greit.... fordi Jeg er Meg og Du er Deg... og det er fortsatt helt Okei! :))))

Tusen takk for alle innspill! Det beriker meg og jeg har fått sett mer og lenger inn i meg selv takket være dere.
Takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Så vidt jeg skjønner, skriver du egentlig om diskusjoner som dreier seg om healing/klarsyn osv - ikke om bokelsker-diskusjoner i sin alminnelighet.
For uenighet om hvem som er den beste krimforfatteren fører vel neppe til karakteristikker som "lettlurt og uten bakkekontakt"?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har lest det meste i denne tråden, er ennå ikke sikker på hva det dreier seg om. Tydeligvis har det noe med tro å gjøre.Det du står for hører ikke til i denne verden.James Randi mener noe om slikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hørte en gang en historie om en liten gutt.
Han bodde inne i en liten dal på vestlandet et sted.
Han hadde aldri vært utenfor sin barndoms dal, så en dag fikk han bli med på biltur!

Han HADDE hørt om havet, men hadde aldri sett det....
Så plutselig, rundt en sving dukker Sunndalsfjorden opp!
"Er det havet?" spør han mannen som kjører.
"Ja" er svaret....
"Dæsken han va stor!"

Mange av oss lever i den verden som allerede er opplevd. På det andre har som sine sannheter. Mange navigerer i eget liv i begrensningene av det som allerede er manifistert.

Bright brødrene hørte mer på sine indre stemmer enn på alle de rundt dem som dømte hele tanken om å kunne få noe til å fly nedeom og hjem.... i dag flyr vi fra sted til sted som den største selvfølge.

Henry Ford visste ikke hvordan han skulle få til en V8 motor, men han hadde tro på, og VISSTE inni seg, at det MÅTTE være mulig!
Ingeniørene, mekanikerene... alle i hans team ble satt til å skape dette utenkelige.
"Vi får det ikke til Sir!"
"Prøv igjen."
"Sir, vi har jobbet med dette i (X) lang tid... vi finner ikke løsningen!"
"Prøv igjen! Jeg VET det er mulig."

Telefonen? Snakke gjennom en ledning?
Enn han som oppfant mobiltelefonen....innlagt på mentalsykehus... "Snakke UTEN tråd nå???!"

Det som nå er bevist å være sant var en gang bare en innbildning.
Einstein sa: "Logikk vil føre deg fra A til B men fantasien fører deg hvor som helst."

Neville skriver i The power of awareness:
"Om du vil forstå noe intelektuellt må du analysere det, finne en formel for det, studere det, verifisere det med andre eksperter også komme frem til en konklusjon.
Om du ønsker å forstå noe spirituellt må du først erfare det. Du må forstå dette innenfra."

Verden har mye å takke alle de "som ikke er av denne verden" for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du beskriver oppfinnere som "ikke av denne verden"? Mennesker er naturlig nok av denne verden uansett hvor smarte de er. At enkelte mennesker får gode ideer som fører til teknologiske eller vitenskapelige fremskritt beviser på ingen måte at det er noe overnaturlig med i bildet. Det er slik verden går fremover og det er helt naturlig.

Det er på ingen måte det samme som å påstå at man er klarsynt eller at man har healingevner, noe ingen noensinne har klart å bevise at de har. Og som jeg har påpekt i et annet innlegg vil det ikke være vanskelig å bevise at man har slike evner om man faktisk har det.

Det man "forstår innenfra" trenger ikke å være sant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det der har vel ikke noe med saken å gjøre..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hæ?? Skjønnar ikkje poenget ditt.
"Omformbar energi"? Kva er det?

Men eg er på ein heilt annan klode. Den skeptiske kloden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg forstår ikke helt hva du vil med dette. Det virker som om du mener at det som andre oppfatter som diskusjon er krangel. Det er ikke slik for meg at jeg føler frykt eller redsel om noen er uenig med meg, jeg lar meg heller ikke presse til å forandre standpunkt ved å bli fortalt at jeg er redd.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Klarsyn, synskhet eller clairvoyance er en påstått evne til å se mer enn det som er alminnelig ved bruk av vanlige menneskelige sanser. Klarsynte hevder at de ser f.eks fremtidige hendelser, men dog også fortid og andre typer informasjon man ikke egentlig kunne vært i besittelse av." (også fra wikipedia)

Selvfølgelig finnes det testmetoder som tilfredsstiller de som er skeptisk til klarsynte. De som påstår å ha klarsyn må da testes i et helt nøytralt miljø hvor de ikke kan hente informasjon fra oppførsel, klær osv. De kommer med konkret informasjon de i utgangspunktet ikke skal besitte og hvis den informasjonen viser seg å stemme i betydelig større grad enn for et hvilket som helst menneske som gjetter seg til den samme informasjonen, jo da kan det være det ligger noe i påstandene om klarsyn. Men det har per dags dato ikke skjedd...

Jeg forstår ikke hva du mener med energier og resultater som ikke vil bli like, så det må du gjerne utdype.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. "Pussig" at ingen har klart The James Randi Million Dollar Challenge enda... :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt Fagertveitbandini