Prestegården er på mange måter et symbol på Norge. I et land som vårt - vidstrakt og oppdelt i mange bygdelag - kom prestegården til å bli et sentrum og en kulturspreder i bygden. Den virksomhet og meget av det initiativ som utgikk fra disse gårdene har satt spor etter seg på mange av samfunnslivets områder. Meningen med denne samlingen, som her sendes ui i 2. utgave, er å gi et bilde av og ta vare på et stykke kultur fra en epoke som holder på å gå over i historien.
Forlaget Land og Kirke, norsk forlag, etablert 1945 med Øivind Seip Berggrav som forlagssjef med det formål å utgi religiøs, etisk og sosial kvalitetslitteratur. Forlagets utgivelser ble overtatt av Gyldendal Norsk Forlag 1974. Kilde: http://snl.no/Forlaget_Land_og_Kirke
CAP51877 Kr 600,- J.W. Cappelens Antikvariat, Bjerke Gård, Sopelimkroken, 1341 Slependen
Kilde: http://www.antikvariat.net/CAP51877.cgi
Viser 1 svar.
Interessant. Hvordan forholdt prestene seg til nød og sult blant sognebarna? Dette var jo aktuelt for de fleste prester i Norge helt fram til femtitallet... Det har vel variert hvor velstående prestene har vært, men hvordan håndterte de det i tider da nøden virkelig var stor? Opplevde de dilemmaet mellom bibelens ord og samfunnets orden? Eller var de så preget av sin samtid at de ikke så noe rart i å preke om kamelen og nåløyet, før de kjørte hjem med hesteskyss, under varme feller, til varme og middag i prestegården, mens sognebarna gikk på frosne føtter hjem til kulde, sult og armod?